Ostalo

Hoće li kandidati kiksati i drugog dana talijanske kuhinje?

Pred natjecateljima je večeras brzi ručak kao tema dana, odnosno priprema talijanskog rižota i minestrone juha. Hoće li natjecatelji kiksati i drugog dana talijanske kuhinje, saznat ćemo večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji,

RTL
27.05.2014 13:00

Natjecatelji su jučer pokleknuli pred jednostavnom pizzom, no danas nema mjesta za pogreške ukoliko žele ući u finalni tjedan. Moraju zablistati jer je brzi ručak tema dana, odnosno rižoto i minestrone juha. Kome je prospavana noć pomogla, a tko ni oka nije sklopio zbog nervoze, doznat ćemo večeras u 21:10 sati u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" .

Današnji izazov 'brzog ručka' natjecateljima daje priliku da poprave gorak okus od jučerašnjih promašaja u pripremi lazanja i pizza. Prvo jelo koje pripremaju bit će poznati rižoto, no sami će odlučiti od čega će se sastojati. Premda se rižotom nazivaju najrazličitija jela od različitih vrsta riže, Talijani tehniku pripreme rižota shvaćaju vrlo ozbiljno. Najvažnije je znati odabrati pravu vrstu riže, koja mora biti okruglog zrna (sorta arborio ili carnaroli). Upravo su na tu činjenicu, kao i na temeljac, natjecatelje showa upozorili Željka Klemenčić i Tullio Fernetich.

Tri, dva, jedan - kuhaj! Natalija Kuzman

Natjecatelji su dosad u showu napravili dva osrednja rižota, pa se sada Zlatan nada da će mu se po treći put sreća osmjehnuti. Danas priprema rižoto od liganja, s kojima se dosad nisu susretali u showu, uz dodatak kozica i dvije žlice soka od rajčice. Za razliku od njega, Nenad i Natalija kuhaju rižoto na milanski način, s ribanim sirom i mrvicom šafrana. Nenad je poslušao žiri i odlučio napraviti jelo s manje sastojaka, ali to ne znači da ne treba pripaziti i na gustoću i okus jela. Međutim, Tomislav Špiček je primijetio da Nenad koristi jučerašnji temeljac u kojem je kuhao i komadić krumpira. Hoće li mu to stvoriti drugačiji okus u konačnici?

Iako je htjela pripremiti rižoto od dagnji u temeljcu od pilećeg mesa, što ne bi bila prevelika pogreška, Đurđica je ipak odlučila skuhati svoj rižoto u novom, morskom temeljcu. Kako joj nije preostalo puno vremena, Đurđica je malo morskog temeljca posudila od Anke, koja sprema rižoto od kozica s maslacem i svježim začinima koje će dodati tek na kraju.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

U Italiji se rižoto na milanski način servira kao predjelo, pa je stoga drugi izazov dana minestrone juha, odnosno bistra, krepka juha od povrća. Što se izbora sastojaka tiče, nema strogih pravila – bitno je da je povrće sezonsko i svježe. Hoće li natjecatelji kiksati i drugog dana talijanske kuhinje, saznat ćemo večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!"