Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Gljive nisu ni biljke, ni životinje. One su jedan poseban svijet, a u kulinarstvu su odavno poznate. Najprije su korištene kao kvasac u pripremi kruha, sira i alkoholnih pića, potom su se od jestivih gljiva počela pripremati ukusna jela, umaci, variva i juhe.
"Najcijenjenije europske vrste gljiva su, bez daljnjega - tartufi. Kod nas je pojam tartufa uvijek vezan uz Istru, ali tartufi su se nalazili i u Slavoniji, uz Kupu, u Turopolju... znači u okolici Zagreba, ali i Austriji", objasnio nam je je Zlarko Puntijar, vlasnik restorana 'Puntijar' u Zagrebu.
Kako Austrijanci najčešće pripremaju gljive?
"U pravilu uvijek uz nekakvo jelo pripremaju umak od gljiva. U gulaše se isto znalo ubacivati gljive, pogotovo crne trubače, ali sušene, obično se dodaju u gulaš od divljači", otkrio nam je gospodin Puntijar.
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.