Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
male tajne velikih majstora

Kako bolje kuhati i zdravije se hraniti naučite od najboljih!

Mislili ste da je kraj 'Tri, dva, jedan' kuhanju? Još nije! Kako bolje kuhati i kako se zdravije hraniti naučite od najboljih - profesionalnih kuhara u ovom tjednu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'!

RTL/ 9.6.2014. u 18:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon 11 tjedana natjecanja i 14 kuhara amatera te jedne pobjednice, u ovom tjednu šestero kuhara profesionalaca iz svih krajeva Hrvatske kuhaju tri jela dnevno na dva različita načina - tradicionalan i moderan. Kako bolje kuhati i kako se zdravije hraniti naučite od najboljih!

"Mislim da će to biti jako lijepi tjedan, mi profesionalni kuhari i slastičari ćemo odraditi i pokazati zapravo razliku između tradicije i modernoga, tako da veselim se i tome tjednu. S kolegama je uvijek zanimljivo se susresti pogotovo raditi, tak' onda i tome se veselim naravno, uvijek vidiš nešto novo. Nekad se ne stigne kroz godinu obići kolege, pa eto, to je isto prilika da se malo upoznamo bolje i tak, da vidimo što je novo na kulinarskoj sceni", rekao nam je Tomislav Špiček, restoran "Kaptolska klet" u Zagrebu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Kulinarski valcer između tradicionalnog i modernog počeo je u nedjelju, a trajat će sve do srijede. Svi su profesionalni kuhari, a neki su čak poznati u svijetu.

"Dosta često su u restorane gdje sam radio prije dolazili poznate ličnosti od Beyonce, princa od Jordana, između ostalog prošlo ljeto i Novak Đoković, ne znam, samo je ušetao u kuhinju i rekao – 'ti si taj kuhar, jesi li'. Ja sam rekao – 'jesam'. Ništa, otpratio sam ga do stola, eto tako, nešto smo se slikali, to je OK", rekao nam je Hrvoje Zirojević iz restorana "Laganini", Palmižana.

Nisu svi kuhali za Beyonce, ali zato većina uživa u svojem hobiju – vrtlarenju. Jer ako išta vole ovi profići, to su dobre namirnice.

"Ja sama vrtlarim i u sklopu restorana imam jedan mali vrt, prvo je bio eksperimentalni a sada je već ozbiljan", rekla nam je Vesna Miletić iz restorana "Tač" u Zagrebu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Iako nemaju svi vremena za motiku i grablje, ljubav prema kuhanju jača je od svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A gledatelje večeras očekuje drugi dan profesionalnog 'Tri, dva, jedan' kuhanja. Oni koji su se u nedjelju bavili modernom pripremom jela, večeras će raditi po tradicionalnoj recepturi.

Ako i vi želite naučiti kuhati kao profesionalci, prvi korak koji morate napraviti je biti uz program RTL Televizije kada je na programu drugi dan edukativnog specijalnog tjedna kuhanja. Sigurni smo da će zainteresirati sve vas željne otkrivanja malih tajni kulinarstva.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ekskluzivno: Stradunski Brad Pitt za kojim slini Teri Hatcher

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba