Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Da bismo vam pokazali kako nastaju pravi domaći sir i vrhnje, posjetili smo jedno pravo domaće zagorsko poljoprivredno gospodarstvo.
Kako se radi svježi kravlji sir?
"Kad se pomuze krava, mlijeko se precijedi i stavi na toplo. Čeka se 24 sata, potom se vrhnje ogrne i čeka se dok se ukiseli mlijeko. Potom se kipućom vodom prelije po kiselom mlijeku, stavi se kroz cjedilo i u frižider. Nakon par sati se može jesti", rekla nam je Božena Žarković iz Sekirišća.
Što je to u zagorskom siru tako posebno?
"Fin je, mekan, mirišljav jer kada se mlijeko pomuze, to je baš miris čistog mlijeka. To je neopisivo", dodala je Božena i podijelila savjet za izradu pravih štrukli.
"Sir mora biti dobro ocijeđen, ako ima još u sebi dosta sirutke, to nije to. I tijesto mora biti razvučeno, da se dâ napraviti baš kao lisnato", zaključila je Božena Žarković.
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .