Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRIČA IZ ZAGORJA

Kako se radi svježi kravlji sir i vrhnje?

Domaći sir i vrhnje mogu biti izvrsno samostalno jelo, ali i sastojak mnogih tradicijskih specijaliteta.

RTL/ 31.3.2014. u 21:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Da bismo vam pokazali kako nastaju pravi domaći sir i vrhnje, posjetili smo jedno pravo domaće zagorsko poljoprivredno gospodarstvo.

Kako se radi svježi kravlji sir?

"Kad se pomuze krava, mlijeko se precijedi i stavi na toplo. Čeka se 24 sata, potom se vrhnje ogrne i čeka se dok se ukiseli mlijeko. Potom se kipućom vodom prelije po kiselom mlijeku, stavi se kroz cjedilo i u frižider. Nakon par sati se može jesti", rekla nam je Božena Žarković iz Sekirišća.

Što je to u zagorskom siru tako posebno?

"Fin je, mekan, mirišljav jer kada se mlijeko pomuze, to je baš miris čistog mlijeka. To je neopisivo", dodala je Božena i podijelila savjet za izradu pravih štrukli.

"Sir mora biti dobro ocijeđen, ako ima još u sebi dosta sirutke, to nije to. I tijesto mora biti razvučeno, da se dâ napraviti baš kao lisnato", zaključila je Božena Žarković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
OSVOJILA 100.000 kuna!

Mlada Anka pobjednica showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba