Ostalo

Kulinarski misterij - pluteni čep omekšava hobotnicu?

U u novoj epizodi Tri, dva, jedan – kuhaj"! tema je svečani ručak koji je svojevrsni popravak dojma uoči sutrašnjeg dvoboja. S kojim će se kulinarskim tajnama kandidati koristiti u pripravljanju hobotnice i pašticade, doznat ćemo večeras u 21:10 sati.

RTL
07.05.2014 15:23

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Uz salatu od hobotnice i pašticadu s njokima, današnja tema svečani ručak" je svojevrsni popravak dojma uoči sutrašnjeg dvoboja.

Dalmatinka Tanja kuhat će hobotnicu s plutenim čepom kako bi ispala mekana, dok će neki dodavati šećer ili rakiju kao tajni sastojak za lijepu boju mesa i umaka. S kojim će se kulinarskim tajnama koristiti u pašticadi, doznat ćemo večeras u 21:10 sati u novoj epizodi Tri, dva, jedan – kuhaj" !

Treći je dan dalmatinske kuhinje, a natjecatelji za predjelo 'svečanog ručka' pripremaju salatu od hobotnice te najpoznatije dalmatinsko jelo, kraljicu dalmatinske kuhinje, pašticadu s njokima za glavno jelo. U zadanom vremenu natjecatelji moraju dobro skuhati hobotnicu kako je pred žiri ne bi izložili žilavu ili previše kuhanu, a osim s krumpirom, poželjno ju je servirati hladnu. Zbog toga će Nenad svoju još vruću hobotnicu nekoliko minuta držati u hladnjaku.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Natalija je danas još nesigurnija u svoje kuhanje. Cijeli se tjedan doima izgubljenom i ne snalazi se u dalmatinskim receptima, pa savjete traži od Tanje i Đurđice. Korištenje plutenog čepa kod kuhanja hobotnice znanstveno je neutemeljen mit, no Tanja će ga svejedno koristiti kako bi omekšala svoju hobotnicu.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

U svoju salatu neće staviti krumpir, a s obzirom da je jedina naručila zelenu salatu, Natalija će je u zadnji tren zamoliti da joj posudi par listova... Biseri za kuhanje ovog jela nedostaje ekspres-lonac, a Nenad će se po prvi put pomaknuti sa svoje kulinarske jedinice kako bi pogledao kako izgleda Đurđicina hobotnica.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

I dok je većina natjecatelja barem jednom u životu napravila pašticadu, Bisera priznaje da kuhanje ovog jela radije prepušta drugima, jer joj je trosatna priprema previše zahtjevna. Đurđica priprema pašticadu prvi put, iako je već upoznata sa špikanjem mesa i mariniranjem. Tako će napraviti pašticadu prema receptu koji joj se činio barem malo poznatim, a od Anke će posuditi malo šljiva...

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Idu li ili ne suhe smokve u pašticadu i ima li u njoj mjesta za ribanu jabuku ili sok o naranče? O ovim se malim tajnama kulinarstva vječno raspravlja diljem Dalmacije, no o njokima od krumpirova tijesta kao prilogu nema premca. Zlatan će imati vremena i napraviti čak tri vrste njoka, a kako joj klinčići u konačnici ne bi ostali u umaku, Anka ih je kuhala zabodene u jabuci, koju će izvaditi prije serviranja.

Jesu li ti sitni savjeti iz bakinih kuharica uistinu dobri, reći će nam žiri i njezina gošća Luči u večerašnjoj epizodi Tri, dva, jedan –kuhaj" u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.