Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
U četvrti tjedan posvećen istarskim i kvarnerskim autohtonim delicijama ulazi jedanaest natjecatelja.
Prva tri tjedna kontinentalne kuhinje bila su teška i za kontinentalce i za one iz priobalja, no možda se to sve promjeni već slijedećeg tjedna jer RTL-ovo kulinarsko putovanje kroz Hrvatsku prvi put stiže na obalu.
Morski plodovi sjevernog Jadrana te oni poznate zemlje crvenice nude raskoš gastronomskih specijaliteta Istre. Divlje šparoge, tartufi, maneštre, domaća supa... Burna istarska prošlost ostavila je svoj trag i u kulinarstvu. Istarska kuhinja voli aromatične začine, divlje raslinje, povrće, plodove mora, a uneseni su i utjecaji franačkih,njemačkih, romanskih i slavenskih jela.
Istarski tjedan će budnim okom pratiti i gost žirija, Darko Baretić . Ovaj rođeni Crikvečanin nadimka Barba , član Hrvatskog sommelier kluba, eno-gastro pisac, hedonist i veliki zaljubljenik u istarsku kuhinju. Barba je pokretač vrlo rado čitanog gastro bloga "Vinska priča" koji ima 20-tak tisuća članova u svojoj zajednici, te je dugogodišnji član Hrvatskog sommelier kluba i čest predavač i voditelj radionica na sve brojnijim festivalima hrane i vina.
Tomislav Špiček , Željka Klemenčić i gost sudac Darko Baretić pokušat će uzdrmati natjecatelje novim izazovima iz nove regije.
Nakon loše izvedbe u kontinentalnom dijelu, Bisera je napokon dočekala regiju iz koje potječe. Hoće li se pokazati žiriju i ostalim natjecateljima kao vrsna kuharica maneštre, fritaje, žgvaceta i ostalih delicija iz njenog rodnog, istarskog kraja, tek ćemo doznati.
Stoga ne propustite biti uz RTL Televiziju i gastro show "Tri, dva, jedan – kuhaj" od ponedjeljka, 14. travnja u 21:10 sati !
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .