LAVA CAKE (Luka Sajc-Budija)
- 200 grama čokolada 52% kakaa
- 150 grama maslaca
- 7 kom jaja
- 50 grama brašno
- 150 grama šećera u prahu
- 50 ml ruma
- 50 grama bijele čokolade
- 50 grama slatkog vrhnja
- 300 grama šumskog voća
- par kugli sladoleda od vanilije
Što se tiče pripreme ove (ne)obične slastice, donosimo vam jedan od načina na koji se spravlja lake kolač(ić).
Priprema : Ugrijte pećnicu na 190C i namažite male kalupe maslacem. Jaja izmiješajte pjenasto sa šećerom. Rastopite čokoladu i maslac na pari te nakon što se smjesa malo ohladi, postepeno pomiješajte s jajima, miksajući najmanjom brzinom miksera. Na kraju, dodajte i brašno, također lagano miksajući.
Po želji možete u smjesu dodati i nekoliko kapi arome vanilije.
Nemojte puniti kalupe do vrha (do 3/4 visine). Kolač se peče 8-12 minuta, samo dok se po vrhu i rubovima uhvati korica. Peći kraće za više tekući, a duže za kompaktniji rezultat.
Nakon što kolač bude gotov, ostavite ga nekoliko minuta da odstoji i zatim izvadite iz kalupa.
Savjet : Vrući lava kolač možete poslužiti sa sladoledom od vanilije, karamel preljevom, preljevom od šumskog voća...