Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Kako se show bliži kraju, za očekivati je da natjecatelji osjećaju umor. No čini se da je petorici preostalih kandidata ostalo snage da nastave borbu za 100 tisuća kuna i titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera. Posljednja prepreka prije samog finalnog tjedna showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" su tradicionalna jela talijanske kuhinje, a kao uvod na jelovniku su - lazanje i pizza!
"Iskoristite sve što možete i nemojte pokvariti ono najbolje što vam priroda daje", prvi je savjet koji će gostujući član žirija, Tullio Ferentich reći natjecateljima u večerašnjoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!", prvoj u tjednu talijanske kuhinje. Večerašnje zadatke, naizgled jednostavne, Anka, Đurđica, Natalija, Nenas i Zlatan već su radili kod kuće – lazanje i pizza.
Postoji nekoliko načina priprema lazanja (orig. lasagne), ali one najpoznatije su s umakom bolognese, u koji ide mljeveno miješano meso, luk, mrkva i rajčica. Bešamel (orig. bechamel) umak, koji se stavlja između slojeva mesa i tijesta, priprema se od mlijeka, brašna i maslaca te ne smije biti brašnast.
Iako kod kuće priprema lazanje s tijestom za palačinke, Zlatan se ovaj put držao recepta za tijesto za rezance. Međutim, spomenuo je Tomislavu Špičeku da je, uz brašno, jaje i mrvu začina, u tijesto stavio i vodu, što nije smio. Naime, Tomislav je uvjeren da mu tijesto zbog vode neće ispasti mekano, pogotovo jer ga neće i prokuhati prije pečenja. Kod pripreme umaka Zlatan je imao problema sa štapnim mikserom jer se bojao da će mu sve namirnice izaći iz posude, no u pomoć mu je uskočila Đurđica. Ona ima iskustva s pripremom lazanja i smatra da, ako znamo raditi špagete bolognese, nećemo imati većih problema s lazanjama. Za razliku od ostalih natjecatelja, Đurđica je svoju tjesteninu najprije skuhala, a zatim je stavila u pećnicu zajedno s ostalim namirnicama kako bi se kore malo zapekle, a sir, posut po površini lazanja, lijepo otopio.
Natalija je i kod kuće spremala lazanje, ali samo s junetinom i nikada s domaćim tijestom, dok Anka ne sumnja u svoj odabir mesa (mješavinu svinjetine i junetine), mozzarellu, kombinaciju svježe rajčice i umaka iz konzerve (pelati), te začina. I Nenad za svoje lazanje koristi junetinu koju je pržio na masnoći, no njegovom umaku posebnost će dati jednak omjer luka, celera i mrkve kuhane uz podlijevanje crnim vinom i dodatkom parmezana.
Drugo jelo dana bit će pizza, vjerojatno najstariji fast food obrok na svijetu, za koju će natjecatelji sami birati nadjev. Svi će raditi barem dvije vrste pizza, dok će Nenad pokušati izraditi i četiri. Hoće li njegova gozba od pizze oduševiti žiri, doznat ćemo već večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" .
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.