Ostalo

Lijepo zvuči i miriše - Mousse au Chocolat

U novom tjednu najslađeg kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - peci!' gledali smo i novi dvoboj za o(p)stanak. Na popravnom ispitu u dvoboju kandidata na meniju je bio čokoladni mousse.

RTL
03.12.2014 22:20

U najslađem kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - peci!' presudio je jednom od kandidata u duelu, a nemojte da i vama presudi. Naučite se napraviti ovaj desert lijepog izgleda i okusa. Evo jedan od načina:

Priprema : Čokoladu prelomite na što sitnije komade i otopite na pari. Jaja odvojite i u bjelanjke dodajte šećer, te napravite čvrst snijeg. Slatko vrhnje također istucite u šlag.

Žumanjke pomiješajte s jednom do dvije žlice vode i ostatkom šećera. Umutite na pari da se šećer otopi i dok smjesa ne postane kremasto gusta.

Mousse au Chocolat - Natalija Rauker

Nakon toga smjesu maknite s pare i dodajte joj otopljenu cokoladu, mijesajući energično dok ne dobijete jednoličnu kremu. Zatim polagano dodajte šlag i snijeg od bjelanjaka nježno miješajući da bi krema ostala prozračna.

Kremu možete prebaciti u jednu ili više posuda i zatim je ostavite da se stisne na minimalno 3-4 h u hladnjaku.

Savjet : U recept možete dodati i chilli, cimet, rum ili razne likere. Malo se igrajte s okusima.