Kao i svake večeri, u dvoboju je završile dvoje najlošijih natjecatelja, a ovog puta to su bile Hrvoje Medić i Marijana Zlomislić. Duelisti su u dvoboju radili linzere, male, sitne kolačiće koji tradicionalno krase blagdanske stolove. Žiri je odlučio kako su Hrvojevi linzeri ipak bili lošiji od Marijaninih te je napustio kulinarski show "Tri, dva, jedan - peci!".
LINZERI
Linzer tijesto:
Maslac na kockice 250 g
Šećer 250 g
Brašno od badema 250 g
Zumanjak 60 g
Brasno glatko 250 g
Cimet u prahu 12 g
Ribana korica pola limuna
Šećer u prahu za posipavanje 50 g
Listom u planetarnoj miješalici izmiješati kockice omekšalog
maslaca, brašno od badema, šećeri žumanjke. Dodati mješavinu
brašna, limuna i cimeta. Tijesto istresti na lagano pobrašnjenu
radnu površinu i oblikovati u što kraće vrijeme, zamotati
prozirnom folijom i odložiti u hladnjak 30 minuta.
Džem od malina:
Maline svježe ili smrznute 500 g
Šećer 450 g
Glukozni sirup 50 g
Pektin 45 g
Maline, glukozni sirup i 300 g šećera kuhajte dok smjesa ne
postane kašasta. Smjesu, kuhačom protisnuti kroz gusto cjedilo
kako bismo odstranili sjemenke iz malina.
Čistu kašu pomiješati sa mješavinom preostalog šećera i pektina,
zakuhati i rastegnuti u široku posudu da se što prije ohladi.
PRIPREMA LINZERA
Izvaditi tijesto iz hladnjaka, nožem na kuhinjskoj dasci izrezati
tijesto na manje dijelove i premijesiti. Na pobrašnjeloj radnoj
površini, razvaljati tijesto valjkom na nekoliko milimetara
debljineNazubljenim izrezačima izrezati isti broj punih diskova i
isti broj diskova s ukrasnim otvorima.
Položiti diskove na prethodno namašćen i pobrašnjen pleh i peći
na 170ºC dok ne dobije lijepu boju. Izvaditi iz peći i ohladiti.
Kekse sa otvorima posipati šećerom u prahu, a na cijele kekse,
slastičarskom vrećicom nanijeti hladni džem i poklopiti s onim
pošećerenim.
Sve o novom kulinarskom showu na RTL Televiziji možete pratiti i putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/TriDvaJedanPeci