Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MALI KOLAČIĆI

Linzeri tradicionalno krase blagdanske stolove

U šestoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - peci!' dvoje najlošijih natjecatelja su u dvoboju radili linzere koji tradicionalno krase blagdanske stolove. Pogledajte recept za te male, sitne kolačiće!

Image
Foto: RTL
RTL/ 18.12.2013. u 9:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kao i svake večeri, u dvoboju je završile dvoje najlošijih natjecatelja, a ovog puta to su bile Hrvoje Medić i Marijana Zlomislić. Duelisti su u dvoboju radili linzere, male, sitne kolačiće koji tradicionalno krase blagdanske stolove. Žiri je odlučio kako su Hrvojevi linzeri ipak bili lošiji od Marijaninih te je napustio kulinarski show "Tri, dva, jedan - peci!".

Image
Foto: RTL
Image
RTL

LINZERI

Linzer tijesto:
Maslac na kockice 250 g
Šećer 250 g
Brašno od badema 250 g
Zumanjak 60 g
Brasno glatko 250 g
Cimet u prahu 12 g
Ribana korica pola limuna
Šećer u prahu za posipavanje 50 g

Listom u planetarnoj miješalici izmiješati kockice omekšalog maslaca, brašno od badema, šećeri žumanjke. Dodati mješavinu brašna, limuna i cimeta. Tijesto istresti na lagano pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati u što kraće vrijeme, zamotati prozirnom folijom i odložiti u hladnjak 30 minuta.

Džem od malina:
Maline svježe ili smrznute 500 g
Šećer 450 g
Glukozni sirup 50 g
Pektin 45 g

Maline, glukozni sirup i 300 g šećera kuhajte dok smjesa ne postane kašasta. Smjesu, kuhačom protisnuti kroz gusto cjedilo kako bismo odstranili sjemenke iz malina.
Čistu kašu pomiješati sa mješavinom preostalog šećera i pektina, zakuhati i rastegnuti u široku posudu da se što prije ohladi.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

PRIPREMA LINZERA
Izvaditi tijesto iz hladnjaka, nožem na kuhinjskoj dasci izrezati tijesto na manje dijelove i premijesiti. Na pobrašnjeloj radnoj površini, razvaljati tijesto valjkom na nekoliko milimetara debljineNazubljenim izrezačima izrezati isti broj punih diskova i isti broj diskova s ukrasnim otvorima.

Položiti diskove na prethodno namašćen i pobrašnjen pleh i peći na 170ºC dok ne dobije lijepu boju. Izvaditi iz peći i ohladiti. Kekse sa otvorima posipati šećerom u prahu, a na cijele kekse, slastičarskom vrećicom nanijeti hladni džem i poklopiti s onim pošećerenim.

Sve o novom kulinarskom showu na RTL Televiziji možete pratiti i putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/TriDvaJedanPeci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Finale kulinarskog showa

Anka, Đurđica, Nenad ili Zlatan – tko će postati pobjednik?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba