Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Ministri i estradnjaci su u našem showu pokazali kako se snalaze u kuhinji

Ministri i estradnjaci u studiju RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj! definitivno su širili pozitivu. Ukrstili su kuhače i bacili se na posao. Na meniju - zdravi obroci i to sve s jednim ciljem: osvijestiti osnovnoškolce o važnosti zdrave prehrane. Početak je to divne akcije Zavoda za javno zdravstvo, koji je podržala i naša emisija

RTL/ 1.4.2015. u 17:58
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da naši ministri, ali i estradnjaci, itekako znaju zasukati rukave, pokazali su i na setu popularnog RTL-ova kulinarskog showa! No, daleko od toga da žele postati profesionalni kuhari. Cilj je samo jedan, potaknuti naše najmlađe da promjene prehrambene navike i pokrenu zdravlje. Akcija 'Navike promijeni i zdravlje pokreni' nastala je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Udruge RTL pomaže djeci.

"Zdravo se hraniti, redovito kretati i da možemo duže živjeti u punom zdravlju, to je izrazito bitno. I jako je bitno da RTL to sve podržava, za sve nas da možemo imati kvalitetniji život", kaže ministar zdravlja Siniša Varga.

"Danas govorimo o pandemiji šećerne bolesti kao posljedici prekomjerne težine i tjelesne neaktivnosti. I ovo je od iznimne važnosti", kaže Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Tri, dva, jedan, i - kuhača je bačena! Šestorica mušketira i dvije dame spremno su se uhvatili u koštac sa svim zadacima koje je strogi žiri stavio ispred njih!

Sudeći prema viđenome, smiješi nam se jedna potpuno nova generacija muškaraca koji vladaju kuhinjom.

"Znam ja, recimo kajganu napraviti, jaja ispeči, ako je tu neka razlika. A znam i kung pao piletinu napraviti", kaže ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

"Mislim da postoji jedna predrasuda da muškarci nisu dobri u kuhinji. Ne, ja sam čovjek koji voli biti u kuhinji i kuhati, ali pogledati i neke druge recepte. Kad je to kombinirano, taj obrok bude ukusan i zdrav", kaže pjevač Miroslav Škoro.

A upravo je zdrav obrok za svakog osnovnoškolca bio poanta ovog simpatičnog druženja!

"Baš sam razmišljala vozeći se do tu što sam ja jela u Osnovnoj školi u Šibeniku. Ono, dobili bi fetu kruha, paštetu i vozi. Tako da smo daleko dogurali od tada. Mislim da je super da se kod djece stvara svijest o zdravoj prehrani", kaže RTL-ova voditeljica Antonija Blaće.

U spektakularnom finalu nije nedostajalo graška - znoja, naravno! Ocijeniti najboljeg među najboljima bilo je sve samo ne lako!

Mnoštvo komplimenata, dobre ocjene i smijeh samo su početak ove hvalevrijedne akcije o kojoj će se itekako govoriti! Pratite je, naravno, u našoj emisiji jer čeka vas mnoštvo zdravih savjeta.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Gotova prva faza modernizacije: zavirite u obnovljeni zagrebački zoo

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba