Ostalo

Muke po Sacherici i pašticada umjesto svinjskog pečenja

Tko je stručnom žiriju omilio nepce, a tko im je zagorčao Sacher tortu, ne propustite pogledati večeras, od 21.10 sati, na RTL Televiziji.

RTL
21.05.2014 13:52

Anka, Đurđica, Natalija, Nenad, Tanja i Zlatan dobili su nove kulinarske izazove – svečani ručak: Sacher tortu i pečeni svinjski vrat s prilozima.

Najbolji gastro ambasador Austrije koji postoji, ukusna kraljica među tortama, Sacher torta, radi se od čokoladnog biskvita, pekmeza od marelice i čokoladne glazure, no njen pravi recept tajna je i danas. Skriven i dobro čuvan nalazi se u hotelu Sacher, u Beču, zaključan u sefu, no Thomas je natjecateljima ipak otkrio jedan detalj – bitno je na koliko stupnjeva se grije džem od marelice, jer nije ista temperatura za glazuru i za filu.

Anka je jednom napravila Sacher tortu, još dok je išla u osnovnu školu, Nenad ju je također radio samo jednom, dok je Tanja radi prvi put po bečkom receptu.

Tri, dva, jedan - kuhaj!


Zlatan je dobio laganu mučninu za vrijeme pripreme Sacherice pa mu je Đurđica savjetovala da uzme pauzu i odlučila mu, zajedno s Ankom, pomoći oko torte dok je on odmarao. Nenad je odlučio zakomplicirati svoju Sachericu, pa ju je radio u loncu umjesto u kalupu za torte.

Svi su se u jednom trenutku okupili oko Nenadovog stola, gledajući ga kako peće tortu u loncu, a Zlatan je zahvalio Đurđici i Anki što su mu pomogle dok mu je bilo muka. Anki se, pak, zgrudala čokolada dok je lijevala džem po torti, no to nije ublažilo divljenje žirija izgledu Ankine torte, ali i ukusu.

Tri, dva, jedan - kuhaj!


Nenada su pitali zbog čega mu je torta mat, a ne sjaji se, te su komentirali njegov suhi biskvit, pa njegov čokoladni pečat nije ni došao do izražaja.

Zlatan se pohvalio žiriju da mu je ovo prva torta u životu, a Željki je torta bila preslatka. Ni Tanja nije imala veće sreće, pa je zaključila da joj se dogodio fijasko, s čime se složio i žiri.

Drugi zadatak svečanog ručka bio je pečeni svinjski vrat s prilozima. I dok su se neki, poput Đurđice nadali da će im meso ispasti sočno, Zlatanu je jedino bitno da meso nije GMO proizvodnje, a Tanja je odlučila prvo popržiti meso na tavi prije nego ga stavi u pećnicu. Tanja je odlučila staviti i rajčice u umak za meso iako zna da to žiri ne voli.

Tri, dva, jedan - kuhaj!


Natalija nije željela prepržiti vrat na tavi, već ga je prije napacala, zalila pivom i stavila u pećnicu.

Đurđica se za prilog odlučila napraviti prženi krumpir, a Anka polpetice od krumpira i mrkvice u umaku od slatkog vrhnja.

Neki od kandidata nisu znali koje začine imaju na stolu, a neki su pokušali izmamiti osmjehe žirija nudeći ih lješnjacima.

No, tko im je omilio nepce, a tko im je zagorčao Sacher tortu, ne propustite pogledati večeras, od 21.10 sati, na RTL Televiziji.

Više o showu možete pronaći na web stranici www.rtl.hr/tri-dva-jedan-kuhaj/ i na Facebook stranici https://www.facebook.com/tridvajedankuhaj