Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
JEDNOGLASNA ODLUKA

Nataliju Raukner 'mousse bez karaktera' izbacio iz showa

Žiri showa 'Tri, dva, jedan – peci!' je donio jednoglasnu odluku – Željkin mousse je bio bolji, pa je u duelu deblji kraj izvukla Natalija. Njezinom je mousseu, prema Petrinim riječima, nedostajalo malo karaktera.

Image
Foto: RTL
RTL/ 3.12.2014. u 22:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

“Ovo je bilo prilično neočekivano. Nekako na putu do cilja često računam na sreću, ovoga puta nije bilo tako. Ali da bi se uspjelo treba znati podnijeti poraz i čestitam Željki na pobjedi. I žao mi je“, komentirala je Natalija odluku žirija.

“Trudile su se jako i jedna i druga. Apsolutno se vidjelo i na jednoj i na drugoj da im je jako jako stalo. Kad čovjek dođe u fazu da nešto jako želi, najčešće i pogriješi“,  kazala je Petra. “Natalija je napravila najveću grešku u tome što je miješala pretjerano tople smjese“.

“Dogodio se prevrat koji nitko od nas nije očekivao. Kada smo gledali kako rade sve je ukazivalo na to da će Natalija biti bolja“, dodaje Martina. “Željkin mousse je bio manje loš. Okusom i teksturom je sličniji onome kakav bi dobar mousse trebao biti“, zaključio je Zdravko.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Kandidati su večeras spravljali dvije slastice, tiramisu i desert bez šećera. Tiramisuom su, navodno, u osamnaestom stoljeću venecijanske kurtizane sebi vraćale, a svojim mušterijama davale energiju. Druga verzija govori da je nastanak ove slastice vezan uz Toskanu, a da je ime dobila prema djevojačkom prezimenu mlade naučnice Francesce koja ga je izmislila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

„U doslovnom prijevodu tiramisu znači podigni me. To bi trebala biti jedna lijepa, nježna, delikatna krema, ali znate da nije sve tako jednostavno kako se čini“, komentirala je Petra Jelenić pripremanje svoje omiljene slastice.

„Moji kriteriji za tiramisu su vrlo visoki. Ja sam godišnje četiri puta u Italiji, u poznatoj talijanskoj školi za chefove tako da sam probao tisuće i tisuće raznih tiramisua. Ne želim vaš uplašiti ali obratite pozornost“, dodao je Zdravko Perić, a Martina Bračić kandidate upozorila na pripremu. „Pazite da pratite osnovna načela recepta i pazite na veličinu porcije“.

Upravo se čita

Image
PRIJE 40 GODINA

Radojka se doselila u Dalmaciju, ali joj ništa ne odgovara: 'Dođite na sezonu pa ćete vidjeti koliko smo lijeni'

Dominikov tiramisu je dobro prošao. Velika i ukusna, ali mrvicu previše slatka porcija je na kraju pak zadovoljila žiri, a Martina ga je čak pohvalila da je to najbolji desert koji je do sad spremio.  Luka je spravljanje slastice završio nezadovoljan kremom, a Viktorija je prerano stavila kakao, pa njezin tiramisu više sliči na puding. Uz to joj nedostaje i kave. Željka je zeznula stvar stavivši gustin umjesto šećera u prahu, a Violeta je umjesto kave, koja je jedan od esencijalnih sastojaka, stavila šumsko voće.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Desert bez šećera su neki kandidati iskoristili za dokazivanje i puštanje mašti na volju. Dominik je u svoje princes krafne umjesto šećera stavio steviju i med te slani sir i kruške, Luka je napravio kolač od rogača, grožđica, jabuka i meda, a Željka je napravila, prema komentarima žirija, pokislu i pretjerano kiselu pana cottu. Igora je žiri upozorio da mora biti pažljiv kada koristi živo cvijeće kao dekoraciju. Za cvijećem se pomamila i Violeta koja je svoj kolač ukrasila jednako kao i Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Koji će ukrasi biti u modi u sljedećoj emisiji i tko će osvojiti imunitet i, barem još neko vrijeme, osigurati svoj ostanak u showu, doznajte sutra u 21 sat na RTL Televiziji!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ekskluzivno u Sve u šest: fotografije i poruke koje su si slali Anita Lovren i Dario Torbić

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba