Gastro razglednica kroz regije koje okružuju Hrvatsku se nastavlja! U devetom tjednu showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" otputovat ćemo u Austriju kako bismo se upoznali s autohtonim jelima regije koji su vezani za pokrajine i namirnice koje u njima prevladavaju. Stanovnici otvorenih prostora s obiljem svježeg voća nadahnuli su ih na pripremu voćnih jela i kolača, u pokrajini Setiermark je popularan nasjeckani špek s lukom i bučinim uljem, dok u Donjoj Austriji izdvajamo knedle s prezlama. Naravno, neizbježna je bečka šnicla, Sacher torta te Fiaker gulaš.
Članovi žirija, Željka Klemenčić i Tomislav Špiček , ovog će tjedna ugostiti Thomasa Temmela kao posebnog člana žirija. Thomas iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u hotelijerstvu i gastronomiji koje je stekao na vodećim funkcijama u tom sektoru u Europi, ponajviše u Austriji i Švicarskoj. U ranim tridesetima postao je vlasnik apartmana te kreator jelovnika restorana na otoku Pašmanu, a kasnije se posvetio hotelijerstvu. Thomas od jeseni sudjeluje na novom projektu koji se odvija na kontinentu, točnije u Đurđevcu, pa trenutno živi na relaciji Čakovec – Graz – Biograd na moru. Ovaj rođeni Austrijanac došao je u Hrvatsku zbog ljubavi prema suncu i moru, a iznimno mu je drago što je Hrvatima austrijska kuhinja itekako poznata, kao i što Austrijanci vole riblje specijalitete s Jadrana.
Sljedećeg tjedna Thomas će Tomislavu i Željki pomoći u ocjenjivanju pripremanja knedli sa šljivama, bečke šnicle, Sacher torte, spatzli, pečenog svinjskog vrata i gljiva. Preostaje nam vidjeti hoće li šestero natjecatelja, nakon slabog interesa u bosanskoj kuhinji, napokon iznenaditi žiri svojim znanjem o austrijskoj tradicionalnoj kuhinji. A to ćemo doznati već sljedećeg ponedjeljka, 19. svibnja u 21:10 sati na RTL Televiziji, u novom tjednom izazovu gastro showa Tri, dva, jedan – kuhaj!"
Više o showu možete pronaći na web stranici www.rtl.hr/tri-dva-jedan-kuhaj/ i na Facebook stranici https://www.facebook.com/tridvajedankuhaj