Natjecatelji showa ' Tri, dva, jedan – kuhaj! ' nastavljaju svoju austrijsku avanturu. Na repertoaru je brzi ručak, a Anka, Đurđica, Natalija, Nenad, Tanja i Zlatan dobili su prvi zadatak – pripremiti juhu od buče.
Svi kandidati su upoznati s bučom, no neki je nikada nisu pripremali kao juhu, kao primjerice Zlatan, ali svi su poslušali Špičekov savjet da buču prije kuhanja zapeku u pećnici - jer će dati intenzivniji okus. Tanja se pak, opet oslonila na savjete svojih bečkih prijatelja koji su joj savjetovali koje začine dodati, dok se Anka odlučila umjesto luka staviti poriluk.
Članovima žirija, Željki Klemenčić, Tomislavu Špičeku, i Thomasu Temmelu nije bilo lako, a Špiček je ostao zatečen kada je čuo da Zlatan ne zna da se vrsta buče koju je dobio može kuhati s korom. Mislim da to nema smisla, jer će se kora kuhati isto kao i govedina', zaključio je Zlatan, a Špiček je samo frknuo nosom.
Došavši do Nenadovog stola, Špiček i Thomas su odlučili malo podići atmosferu, pa ga je Špiček počeo zafrkavati. Nenade, jedan dan si samo bio najlošiji i sad odmah imaš tremu! Nadam se da će ova juha biti kuhana, a ne kao jučerašnje knedle', našalio se Špiček, na što se Nenad branio usporedbom kako i vrhunski nogometaši sa sedam metara znaju promašiti gol, pa se tako i njemu može jednom dogoditi da mu jelo ne uspije.
U istom stilu, Špiček je došao i do Anke, koju je pitao što će napraviti još uz juhu. Najmlađa kandidatkinja u čudu ga je pogledala i odgovorila da je juha bila jedini zadatak koji su dobili. No, Špiček nije odustao. Napravila si juhu i sad ćeš kao seoske babe ići od stola do stola i gledati što drugi rade! E, ne može! Želim da mi propirjaš poriluk na maslacu i smisli što ćeš s njim', zahtjevan je bio Špiček, no Anka je prokomentirala da misli kako se on samo šali. Kod nas kod kuće bi to značilo da ne smiješ sjediti besposleno, mislim da je na to mislio!', sa smijehom je objasnila.
Fenomenalno je biti u austrijskom tjednu jer sam se s tim tjednom približila svojoj izvornoj kuhinji, i moram priznati da se bolje snalazim sada nego u tjednu Dalmacije, Istre i Primorja', priznala je Natalija, dodajući da joj se vratilo njezino samopouzdanje.
Kada je žiri krenuo kušati juhe zaključili su da je Zlatanova preslatka, Tanjina pregusta, Natalijina je imala previše slatkog vrhnja, Ankina ih je ugodno iznenadila, a Nenad se jedini sjetio staviti bijelog vina kako bi juhi dao kiselost.
Na drugom zadatku - bečki odrezak i krumpir salata, kandidati su dali sve od sebe da impresioniraju posebnog člana žirija Thomasa. Išli su čak toliko daleko da su uz odrezak željeli servirati breskvu s džemom od brusnica, poput Natalije, no Thomas je objasnio da se tradicionalno servira sa džemom od borovnica, a breskvi nema mjesta na tanjuru. Prema bečkim pravilima meso se reže vrlo tanko, tehnikom butterfly', a potom se panira s jajem, prezlom i oštrim brašnom.
U bečku krumpir salatu, otkrila je Tanja, za razliku od hrvatske krumpir salate, ide senf i vlasac, te krastavac, no na kraju se odlučila samo za vlasac.
Đurđica je ostala zbunjena jer od silnih savjeta koje je čula sa strane, pa više nije znala kako ispeći odreske! Na kraju je odlučila koristit fritezu! Žiri je zaključio da joj je odrezak prepečen i presuh.
Probleme je imao i Zlatan kojem su zagorili ulje i maslac na tavi, pa je morao sve raditi ponovno. No žiri nije bio zadovoljan mesom, a Špiček ni salatom u kojoj je krumpir bio pretvrd. Natalijin je odrezak bio je prežilav iako sočniji od ostalih kandidata, dok je Nenad ovaj put briljirao. Mislim da je vaš bečki najbliži pravom tradicionalnom bečkom šniclu', složan je bio žiri.
Na kraju dana, Nenad je pokupio sve lovorike, a Zlatan je, za razliku od jučer, proglašen najgorim, što ga je potpuno iznenadilo jer se, kako kaže, tome uopće nije nadao i smatra da je oba jela solidno skuhao.
Više o showu možete pronaći na web stranici www.rtl.hr/tri-dva-jedan-kuhaj/ i na Facebook stranici https://www.facebook.com/tridvajedankuhaj