Ostalo

Nenad Orak

Suprug i otac dvoje djece inspiraciju za kuhanje pronalazi u tradicionalnim jelima raznih naroda. Vrlo je ponosan na svoju tajnu marinadu u kojoj meso treba odležati barem deset dana.

RTL
18.03.2014 13:10

Magistar ekonomije Nenad Orak (52) iz Križevaca kuhati je naučio sam, gledajući i kako to drugi rade. U kuhanje se zaljubio u vojsci, kada su bili na logorovanju u Sloveniji i pekli piletinu na ražnju zalijevanu votkom, u snijegu dubokom 1m i na temperaturi minus 15C. Suprug i otac dvoje djece inspiraciju za kuhanje pronalazi u tradicionalnim jelima raznih naroda, cijeni kvalitetne namirnice s izvornim okusom i mirisom, ali mu je nakon kuhanja 'malo fjaka' oprat posuđe. Nenad je idejni začetnik i prvi vlasnik Hajučkog piva, ulovio je kirnja od 6 kg u podvodnom ribolovu u podmorju Lastova, te je vrlo ponosan na svoju tajnu marinadu u kojoj meso treba odležati barem deset dana.