tko nas sutra napušta?

Nenadu popustila koncentracija pa razočarao žiri

Prekrupni japraci, nedovoljna skuhana raštika, previše soli, premalo umaka ili krivi izbor mesa. Sve su to razlozi zbog kojih natjecatelji nisu dobili dobre ocjene u prvom jelu današnje teme, svečanog ručka. Međutim, sve su popravili s Hadžijskim sitnim ćevapom i bulgurom, ponajviše Tanja koja je danas preuzela tutulu najbolje natjecateljice!

Image
Foto: RTL
RTL/ 14.5.2014. u 22:50

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Iako su svih sedam natjecatelja dobili kolektivnu pohvalu od žirija jer su današnje zadatke puno bolje 'skuhali' nego jučerašnje, Nenad je ipak završio na dnu ljestvice s najlošijim ocjenama. U prvom je jelu, naime, napravio sitnije komade japraka i dolme sogan, koje su estetski izgledali ljepše od ostalih, ali mu raštika nije bila dovoljno skuhana, a nadjev nikako nije odgovarao raštici. Razlog tome je što je nepotrebno pirjao meso prije pečenja u pećnici. S druge strane, Tanja je ponudila nedovoljno skuhane dolme, ali je nejzina raštika bila najbolje skuhana od ostalih te ju je ponudila uz sudžuk, malo mente i zapekla je u pećnici.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Zlatan je oduševio žiri s japrakom i dolamama, ali je sve upropastio s Hadžijskim sitnim ćevapom kojeg je poslužio u 'moru' masti i s previše usitnjenim komadima mesa i povrća. I u drugom jelu svečanog ručka Tanja je bila najbliža originalnom receptu, dok je Nenadu masni umak sve pokvario...

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sve u svemu, žiri je bio zadovoljan današnjim trudom i učinkom kod kandidata, smatrajući da su današnja jela bila puno kvalitetnija nego jučerašnja. Gostujuća članica žirija, Mubera Šušić, naglasila je da su današnja jela "daleko od originala", ali s obzirom da se većina natjecatelja po prvi put susrela s japrakom, dolmama i sitnim ćevapom, rezultati su iznenađujuće dobri... I dok je Mubera hvalila Ankina jela, Željka je najboljim ocijenila Tanjina jela s obzirom da ih je radila po prvi put u životu. Međutim, svi su se složili da je Nenad danas potpuno podbacio.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

"Nenadu je presudio Hadžijski ćevap, koji nije dobro ispao. Volio bih vidjeti neke od natjecatelja, koji se često nalaze na vrhu liste najboljih, kako bi se snašli u dvoboju!" - izjavio je Tomislav Špiček aludirajući na činjenicu da se Nenad danas malo opustio...

"Bio sam proglašen najboljim nekoliko puta u prošla dva tjedna. Došao je taj dan kada mi je koncentracija malo popustila... Da sam probušio male rupe na papiru kod pečenja ćevapa, para iz povrća bi izašla van, a struktura jela bi mi bila bolja. Ali nisam to napravio... Nema veze, drugi puta ću to imati na umu.", komentirao je svoje pogreške Nenad.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Bez obzira jesu li ih ovaj tjedan pohvalili ili izgrdili, svih sedam natjecatelja mora očarati žiri u sutrašnjem kreativnom zadatku u kojem je zadana namirnica - bamija. Tko napušta show kao osmi natjecatelj, doznat ćemo sutra u novoj epizodi showa "Tri, dva, jedan - kuhaj" u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

RTL/ 14.5.2014. u 22:50

Više s weba

Pročitajte još

Image
Društvene mreže

Zanima vas kako vratiti izbrisane poruke na messengeru?

Više s weba