Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Tullio Fernetich razočaran

Nenadu se raspali i koncentracija i tiramisu!

Prvo jelo dana, osso bucco, nije zadovoljio nepce žirija, a zbog raspadnutog tiramisua najlošiji natjecatelj večerašnje epizode showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ bio je Nenad.

Image
Foto: RTL
RTL/ 28.5.2014. u 22:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Žiri se i ovaj put nadao da će natjecatelji biti bolji nego prijašnjih dana, no ostali su razočarani, pogotovo gost Tullio Fernetich, jer niti jedan natjecatelj nije napravio osso bucco na tradicionalan način, nitko nije pazio na kvalitetu kave u tiramisuu. Tako je Natalija s 'trojčicom' bila najbolja, a Nenad, zbog raspadnutog tiramisua, najlošiji natjecatelj sinoćnje epizode showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“

Prvo jelo dana, osso bucco, nije zadovoljio nepce žirija. Niti su natjecatelji pogodili s gustoćom, okusom i bojom umaka, niti su pripremili rižoto ili palentu kao autohtoni prilog tom tradicionalnom talijanskom jelu. Tomislava Špičeka je najviše pogodila činjenica da se Zlatan koristi receptom s interneta.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

"Idem ja malo pogledati u tu ladicu da vidim kako ovo jelo uopće treba jesti. I ovoliko namirnica ide u to jelo? Samo se vi držite interneta i nemojte kuhati glavom. Ne trebaš ići u Italiju po recepte…“, prokomentirao je Tomislav Zlatanov recept koji je pritom poderao pred ostalim članovima žirija uz klimanje glavom. I dok je Željka smirivala uzrujanog Zlatana tješeći ga kako je njegovo jelo fino, ali nije osso bucco, Tullio mu je javno rekao da će ga nagraditi s pola boda više za trud.

Drugi dio svečanog ručka je talijanska slastica jednostavne pripreme poznata u cijelom svijetu, a oko čijeg se porijekla povjesničari nikako ne mogu složiti. S obzirom da tiramisu u prijevodu s talijanskog jezika znači „ponesi me/podigni me“, postoji priča da su u 18. st. venecijanske kurtizane tiramisuom sebi vraćale, a mušterijama davale energiju.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Druga verzija govori da je ova slastica nastala modernijeg datuma u restoranu Le Beccherie u Toskani, te da je ime dobila od prezimena mlade naučnice Francesce koja ga je izmislila. Kolač se ne peče, već se slaže od piškota namočenih u kavu, a potom premazuje kremom od jaja i mascarponea. Tiramisu se poslužuje nekoliko sati kasnije, nakon što kolač odleži u hladnjaku.

Ima li u tiramisuu mjesta amaretu ili rumu, ide li bjelanjak ili tučeno vrhnje, a što je s aromom gorkog badema – recepture su o kojima se uvijek raspravlja, pa su stoga i natjecatelji imali različite načine pripreme i različite namirnice. Iako nije „žena od kolača“, Đurđica je napravila vizualno lijep tiramisu, ali s prejakim okusom limuna i s masnom kremom zbog jaja. Za razliku od njezine, Zlatanova i Ankina  krema bile su bolje od ostalih, dok su im piškote ostale suhe. Natalijin tiramisu bio je i lijep i ukusan, a Nenadu se tiramisu kod serviranja razlio, pa su članovi žirija mislili da je Nenad poslužio slavni kolač na nov način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: RTL
Image
RTL

Žiri se i ovaj put nadao da će natjecatelji biti bolji trećeg dana talijanske kuhinje, no ostali su razočarani, pogotovo gost Tullio Fernetich, jer niti jedan natjecatelj nije napravio osso bucco na tradicionalan način, s bijelim rižotom ili palentom, te pazio na kvalitetu i količinu kave u tiramisuu. Željka je spomenula da je, po prvi put od početka showa, prošlo tri dana a da nikome nisu dali peticu za prezentirana jela. Iz mora srednjih ocjena iskočile su Natalija i Anka, ponajviše zbog tiramisua. I dok je Natalija imala bolje ocjene od Anke, Nenad je u svega 24 sata od slavljenika postao gubitnik jer su njegova oba jela bila najlošije ocijenjena.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Čini mi se da se Nenad još nije snašao u situaciji u kojoj se nalazi. Prije je bio više bez treme ili što god već, djelovao je sigurnije kada ih je na setu bilo četrnaest“, objasnio je svoje viđenje Nenadovog iznenadnog pada koncentracije.

Prijeti li Nenadu odlazak u finale? Doznat ćemo već sutra u 20:50 sati u showu „Tri, dva , jedan – kuhaj!“ kada se u pripremi brancina traži inovativnost i kreativnost!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
TELEVISA PRESENTA

Svađa koje se ne bi posramile ni meksičke sapunice! Marina podbola Suzanu: 'To ti nije prava kosa, daj da pipnem!'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Smrtonosnih 60

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba