Ostalo

Nered je tema današnjeg svečanog ručka!

Tomislav Špiček je natjecateljima dijelio savjete šakom i kapom, naglašavao pogreške i prednosti kod svakog recepta, ali i radio nered po kuhinjskim stolovima. Što je točno učinio, doznat ćemo večeras u novoj epizodi Tri, dva, jedan –kuhaj!".

RTL
30.04.2014 13:42

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Danas će nam natjecatelji pokazati kako izgleda lički svečani ručak – srnetina sa zeml knedlama za glavno jelo i savijača s borovnicama. Priprema ovih jela nije previše zahtjevna, a kako bi ih izbacio iz pomalo već uspavanog ritma i motivirao, Tomislav Špiček je natjecateljima dijelio savjete šakom i kapom, naglašavao pogreške i prednosti kod svakog recepta, ali i radio nered po kuhinjskim stolovima. Što je točno učinio, doznat ćemo večeras u novoj epizodi Tri, dva, jedan –kuhaj!" .

Tri, dva, jedan - kuhaj! žiri

Jela od divljači specifična su za Liku stoga je danas na red došla srnetina sa zeml knedlama. Svi su natjecatelji dobili različite dijelove srnetine - neki mekane, a neki tvrde, mišićave. Kako cijelo jelo ne bi propalo zbog neiskustva natjecatelja, član žirija Tomislav Špiček svakom je natjecatelju naglasio koliko koji dio mesa zahtijeva termičke obrade, da ne ispadne previše kuhano ili pak sirovo meso.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Dijelio je tako i savjete oko pečenja ili pirjanja, oko začina u marinadama (Tanja je u marinadi koristila cimet) ili načinu kuhanja knedli (Milivoj ih je kuhao u kuhinjskoj krpi umjesto u foliji), ali i radio nered po kuhinjskim stolovima. Tako je Zlatanu gurao otpatke od luka i korjenastog povrća u ladicu uz komentare da mu pomaže u pospremanju, a kod Natalije pojeo dio namirnica.

I kod drugog današnjeg zadatka, savijače s borovnicama, nereda nije nedostajalo. Svi su imali problema kod pripreme tijesta ili nadjeva, pa se čini da se natjecatelji najviše muče s jednostavnim receptima. Milivoj će u jednu svoju verziju savijače uz borovnicu umiješati banane, Anka će komplicirati s nadjevom, Mile i Bisera s tijestom, Zlatanu će višak brašna pasti na pod, a iskusna Natalija će tražiti pomoć od ostalih kandidata.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Treba li karamelizirati šećer i pirjati borovnice? Koristiti rakiju, griz ili jogurt u nadjev? I treba li posuti šećer u prahu na vrh tradicionalne savijače? Doznat ćemo večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi gastro showa Tri, dva, jedan –kuhaj" !

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.