Ostalo

Novi izazovi su tajanstvena Rapska torta i kreativan bob!

Novi izazovi za Zlatana, Đurđicu, Nenada i Anku su Rapska torta i bob kao zadana namirnica. Tko će napraviti jelo po ukusu žirija? I kome će se Rapska torta obiti o glavu? Sve odgovore ćemo doznati večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji.

RTL
03.06.2014 12:46

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

U prvom danu finalnog tjedna neki su natjecatelji došli više do izražaja od drugih, no sve se može promijeniti u večerašnjoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!". Novi izazovi za Zlatana, Đurđicu, Nenada i Anku su Rapska torta i bob kao zadana namirnica. Hoće li Nenad opet zabljesnuti?

Nenad je jučer pokazao svoje kulinarsko znanje, no do proglašenja pobjednika još je nekoliko dana unutar kojih ga ostali finalisti lako mogu 'preskočiti' s ocjenama. Današnji prvi zadatak je vezan za kuhinju Istre i Kvarnera, odnosno torta koja je prvi put poslužena 1177. godine i koju su rapske časne sestre sačuvale od zaborava. Klasičan recept za pravu tradicionalnu Rapsku (ili izvorno Rabsku) tortu u gramima ne postoji, već je najvažnije iskustvo u izradi. Količina jaja za smjesu ovisi koliko su suhi bademi, dok se u smjesu dodaju i limun, naranča te maraskino kojim se aromatizira tijesto.

Tri, dva, jedan - kuhaj! žiri

Niti jedan finalist kod kuće nije pravio Rapsku tortu, stoga će biti zanimljivo vidjeti tko će se najbolje snaći u pripremi ove slatke delicije. Kao što je žiri rekao, bitan dio u pripremi su dobro obrađeni bademi (kojima se u pravilu skida opna nakon što omekšaju na pari, a zatim se nekoliko dana suše na sobnoj temperaturi). No Nenad će koristiti i pinjole kao tajni sastojak, dok se Đurđica oslonila na recept u kojem su mast i maraskino. Zlatan je sretan što je preko brata došao do recepta prema kojem časne sestre s Raba prave tortu, dok Anka u nadjevu koristi najviše šećera.

Drugi izazov današnjeg dana je bob, odnosno zadana namirnica iz regije Dalmatinske zagore prema kojoj će natjecatelji kreirati svoja jela. Ta jednogodišnja biljka iz roda grahorica ima raznovrsnu namjenu: njeno lišće može se koristiti sirovo ili se priprema poput špinata, a kod mesnatog dijela treba pripaziti na termičku obradu jer su mlade sjemenke mekane i mogu se koristiti u varivima, dok se starije mogu ispržiti i poslužiti kao slane grickalice. Đurđica se odlučila na jednostavno varivo od boba, Zlatan namjerava opet riskirati i poslužiti bob s artičokama, dok je samouvjereni Nenad odabrao žablje krake. Anka je ovdje na svom terenu i ne odustaje od raštike.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Tko će napraviti jelo po ukusu žirija? I kome će se Rapska torta obiti o glavu? Sve odgovore ćemo doznati večeras u 21:10 sati na RTL-u, u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" .

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.