Natjecatelji showa ' Tri, dva, jedan – kuhaj! ' nastavljaju svoju austrijsku avanturu. Na repertoaru je brzi ručak, a Anka, Đurđica, Natalija, Nenad, Tanja i Zlatan dobili su prvi zadatak – skuhati juhu od buče.
Buča se može jesti kuhana, pečena, pa čak i sirova. Puna je oksidansa, željeza, magnezija i kalcija, a smanjuje i rizik od raka grla, želuca i jednjaka. Može se pripremati kao juha, sok , ajvar i bučnica. Buče su popularne i u Austriji, kao i bučino ulje, a klasična austrijska krem-juha može se raditi od više vrsta narančaste buče dok je najbolja za juhu, takozvana, butternut buča, koja se može zapeći i s korom nakon što se izreže na kockice ili prepolovi.
Svi kandidati su upoznati s bučom, no neki je nikada nisu radili kao juhu, na primjer Zlatan, ali svi su poslušali Špičekov savjet da buču prije kuhanja zapeku u pećnici - jer će dati intenzivniji okus. Tanja, koja ne voli juhu od buče, opet se oslonila na savjete svojih bečkih prijatelja koji su joj sugerirali koje začine dodati, a poslušala je i Špičekov savjet te jednu buču zapekla u pećnici, dok je drugu pirjala.
Članovima žirija, Željki Klemenčić, Tomislavu Špičeku, i Thomasu Temmelu nije bilo lako, a Špiček je ostao razočaran nekim kandidatima jer se prije kuhanja nisu dobro informirali.
Špiček je, došavši do Nenadovog stola, odlučio podignuti tenzije, pa ga je počeo zafrkavati zbog prethodnog dana kada mu knedle nisu bile do kuhane, no Nenad se oštro branio. U istom stilu, Špiček je došao i do Anke, a kada ju je pitao što radi još uz juhu, najmlađa kandidatkinja u čudu ga je pogledala braneći se da je to zadatak koji su dobili. No, Špiček nije odustao, pa je Anka dobila i novi zadatak!
U Moslavini je buča dosta popularna pa je tako Đurđica često koristi za bučnicu, dok Natalija takvu juhu radi i kod kuće. Fenomenalno je biti u austrijskom tjednu jer sam se s tim tjednom približila svojoj izvornoj kuhinji i moram priznati da se bolje snalazim sada nego u tjednu Dalmacije, Istre i Primorja', priznala je Natalija, dodajući da joj se vratilo samopouzdanje.
Bečki odrezak i krumpir salata, drugi zadatak, samo je naizgled lagan. Iako se u Hrvatskoj bečki odrezak naziva i pohani odrezak od svinjetine, bečka šnicla se isključivo radi s teletinom, dok se prema bečkim pravilima meso reže vrlo tanko, tehnikom butterfly'.
Kandidati su dali sve od sebe da im odresci budu što jednostavniji te da što više nalikuju pravim bečkim šniclama, no našlo se tu i breskvi, krušaka te pekmeza od brusnica. Gorjelo je ulje i maslac, a neki su se čak odlučili meso ispeći u firtezi! Je li itko od kandidata uspio napraviti odrezak sličan onome koji se prvi put servirao davne 1905. godine u Beču, te kome je izdašni Špičekov govor vratio samopouzdanje, a tko i dalje ne razlikuje regije, ne propustite pogledati večeras od 21.05 sati na RTL Televiziji .