Ostalo

Olivia Colman svojim govorom oduševila sve: 'Nekad sam radila kao čistačica, a sad imam Oscara'

Četrdesetpetogodišnoj engleskoj glumici Oliviji Colman ovo je prvi Oscar i prva nominacija, a svoje iznenađenje nije mogla sakriti

Tabloid.hr
25.02.2019 13:25

Najveće iznenađenje na Oscarima bila je Olivia Colman koja je osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu.

Oscara joj je donijela uloga kraljice Anne u povijesnoj drami "Miljenica" Yorgosa Lanthimosa , za koju je već osvojila nagradu BAFTA i Zlatni globus.

Četrdesetpetogodišnoj engleskoj glumici ovo je prvi Oscar i prva nominacija. Olivia nije mogla sakriti iznenađenje kad je pročitano njeno ime, a svojim govorom oduševila je sve.

"Ovo je doista stresno. Presmiješno je, osvojila sam Oscara", rekla je Colman.
"Čudesno je biti u istoj kategoriji s izvanrednim glumicama, s Glenn Close , koja je moj idol", dodala je našalivši se kako se to više nikad neće dogoditi.

"Svim djevojčicama koje su ispred svojih televizora, nikad ne znate! Nekad sam radila kao čistačica i provela puno vremena sanjajući i zamišljajući ovaj trenutak", izjavila je Olivia, čiji cijeli govor pogledajte u videu.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Egipćani ponosni na Ramija Maleka

Britanski rock band Queen u nedjelju je otvorio 91. dodjeluOscara, a bivši pobjednik "Američkogidola" Adam Lambert popunio je mjesto frontmana koje je nekoć pripadalo slavnome Freddyju Mercuryju .

Lambertu su se u izvedbi hitova "We Will Rock You" i "We Are The Champions" pridružila dvojica Queenovaca iz originalne postave- gitarist Brian May i bubnjar Roger Taylor .

Grupa Queen i Mercury glavna su tema filma "Bohemian Rhapsody" , koji je bio nominiranza Oscara u pet kategorija, a osvojio ih je četiri.Među njima je i onaj za najbolju glavnu mušku ulogu koju je osvojio Rami Malek , "sin doseljenika iz Egipta", kako je sam istaknuo na svečanosti održanoj u nedjelju.

"Rođen sam u Los Angelesu, ja sam Amerikanacprve generacije, a dio moje priče upravo se ispisuje", kazao je.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Brojni Egipćani čestitali su Maleku putem društvenih mreža.

Essam Hegy , astronom koji živi u Los Angelesu, na Twitteru je napisao: "Pobjeda Maleka na Oscarima potvrđuje da su sinovi doseljenika... izvortalenata i nadahnuća za ovu naciju."

Na pobjedi je Maleku čestitala i egipatskaministrica za migracije i iseljenike Nabila Makram .