Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SVATKO IMA SVOJ RECEPT

Otkrijte tajnu pravog baranjskog čobanca

Za vrhunski čobanac od divljači potrebno je više vrsta kvalitetnog mesa, mnogo povrća i začina. Kažu da je važan i redoslijed kojim se sastojci stavljaju u kotlić, no svaki kraj ima svoj recept i svi će oni reći da je njihov čobanac najbolji.

RTL/ 26.3.2014. u 21:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Glavna kuharica iz restorana 'Kormoran' iz Kopačkog rita rekla nam je kako se radi pravi baranjski čobanac.

"Baranjski čobanac je najbolji zbog paprike koja se uzgaja na tradicionalni način, ručno mljevene. Bogata je bojom i okusom i uzgaja se na plodnom baranjskom tlu", otkrila nam je Stoja Ćurilo.

"Osim paprike, osnovni sastojci baranjskog čobanca su 80% jelenskih mišića i 20% junetine, crveni i bijeli luk, sol, papar, domaća začinska paprika i voda, te vino graševina", otkrila je glavna kuharica te dodala da "pri pripremi čobanca posebno treba obratiti pozornost da se kuha na umjerenoj vatri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Baranjska tradicijska jela koja su još prepoznatljiva su jelen na lovački, perkelt od jelena s tijestom i sirom domaćim, lovačka torba i svakako čobanac od divljači", zaključila je gospođa Ćurilo.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Upravo se čita

Image
ŽIVOT PIŠE VELIKE PRIČE

Najpoznatija dadilja scenarij za seriju napisala je zbog PTSP-a, tragičan događaj za Fran Drescher bio je ključan!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Samo seks - TV premijera

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba