Ostalo

Otkrijte tajnu pravog baranjskog čobanca

Za vrhunski čobanac od divljači potrebno je više vrsta kvalitetnog mesa, mnogo povrća i začina. Kažu da je važan i redoslijed kojim se sastojci stavljaju u kotlić, no svaki kraj ima svoj recept i svi će oni reći da je njihov čobanac najbolji.

RTL
26.03.2014 21:16

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Glavna kuharica iz restorana 'Kormoran' iz Kopačkog rita rekla nam je kako se radi pravi baranjski čobanac.

"Baranjski čobanac je najbolji zbog paprike koja se uzgaja na tradicionalni način, ručno mljevene. Bogata je bojom i okusom i uzgaja se na plodnom baranjskom tlu", otkrila nam je Stoja Ćurilo.

"Osim paprike, osnovni sastojci baranjskog čobanca su 80% jelenskih mišića i 20% junetine, crveni i bijeli luk, sol, papar, domaća začinska paprika i voda, te vino graševina", otkrila je glavna kuharica te dodala da "pri pripremi čobanca posebno treba obratiti pozornost da se kuha na umjerenoj vatri".

"Baranjska tradicijska jela koja su još prepoznatljiva su jelen na lovački, perkelt od jelena s tijestom i sirom domaćim, lovačka torba i svakako čobanac od divljači", zaključila je gospođa Ćurilo.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.