Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRISUTNO I KOD NAS

Ovo je jedno od najpoznatijih austrijskih jela

S obzirom na veliki utjecaj raznih gastronomskih kultura tijekom stoljeća, Austrijanci su tim uvezenim klinarskim idejama dali svoj pečat i tako oblikovali neka od najpoznatijih austrijskih jela. Među njih ubrajamo i pečeni svinjski vrat.

RTL/ 21.5.2014. u 21:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

U mnogim austrijski tradicijskim jelima uočljiv je snažan mađarski, njemački, talijanski, slavenski i turski utjecaj. Naravno, Austrijanci su, kao i drugi narodi, tim uvezenim klinarskim idejama dali svoj pečat i tako oblikovali neka od najpoznatijih austrijskih jela. Među njih ubrajamo i pečeni svinjski vrat.

Kako ide postupak pripreme pečenog svinjskog vrata?

"Naravno, trebamo svinjsku vratinu, posoliti ju i lagano premazati sa senfom. 'Našpika' se sa češnjakom, može se i s mrkvom, te se onda stavi na mast na kojoj se peče u pećnici. U Austriji se, pogotovo u hladnija vremena, uz pečeni vrat poslužuje dinstano zelje, pa uz sve to i kuhani krumpir. To je ono što je najbliže Austriji - dinstano zelje i kuhani krumpir kao prilog", objasnio nam je vrsni gastronom Zlatko Puntijar.

Koliko se ta tradicijska jela od svinjske vratine pripremaju danas u Hrvatskoj?

"Austrijska kuhinja je kuhinja cijele Austrougarske kojoj smo i mi pripadali. Normalna stvar da je taj dio gastronomske kulture usko vezan i kod nas je itekako prisutna bila vratina i pripremala se te se i dan danas priprema u obiteljima", zaključio je gospodin Puntijar.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Paprikaš od kunića

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba