Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RED PIŠKOTA, RED KREME

Ovo je najpoznatija talijanska slastica

U talijanskoj kuhinji, pored svih silnih vrsta tjestenina, važno mjesto zauzimaju i slatka jela. Vjerojatno najpoznatija talijanska slastica je tiramisu. Što je to i kako se priprema, otkrivamo vam u kratkoj priči.

RTL/ 28.5.2014. u 21:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Zbog mnogih i jednostavnih ukusnih jela talijanska kuhinja jedna je od najpopularnijih na svijetu. Važno mjesto u toj kuhinji zauzimaju slatka jela. Vjerojatno najpoznatija talijanska slastica je tiramisu. Što je to tiramisu?

"Tiramisu bi u prenesenom značenju značilo 'ponesti me, podigni me'. Za pripremu tiramisua potrebni su nam piškoti, mascarpone, šlag... znači slatko vrhnje, šećer, rum, aroma gorkog badema", objasnila nam je Franka Spišić iz hotela "Manora" u Nerezinama.

"Postupak pripreme je sljedeći - žutanjce miješamo na pari sa šećerom, zatim ih miješamo sve zajedno s mascarponeom, šlagom... Piškote namačemo u kavi, rumu i onda slažemo red piškota, red kreme, pa opet piškote i završavamo sa kakaom", dodala je naša domaćica.

Kako se poslužuje tiramisu?

"Mora se poslužiti hladan, to je hladan desert. Kad se završi, stavlja se u hladnjak gdje bi trebao nekoliko sati odstajati, znači da bude dobro rashlađen i onda ga se poslužuje", zaključila je Franka Spišić.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Istražili smo sve o cyber preljubu: Koliko daleko je ipak predaleko?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba