Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SOBA MALIH ĐAKA

Ovo morate znati o uređenju dječjih soba

Kako je obično riječ o sobi manje kvadrature, savjetujemo da svakako izbjegavajte tamni kolorit, te da barem jedan zid ostavite u bijeloj boji. Ako dijete inzistira da se u sobi negdje nađu njegovi dječji motivi, tada se odlučite za zavjese, gdje su manje vidljivi.

Image
RTL|Mirjana Mikulec/ 31.5.2013. u 8:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osnovne boje soba za djevojčice i dječake i dalje mogu ostati u 'dječjim' bojama (obično ružičasta i plava, u svim nijansama), ali možete koketirati i s bilo kojom drugom nježnijom bojom, idealno po izboru djeteta. Kako je riječ o sobi manje kvadrature, savjetujemo da svakako izbjegavajte tamni kolorit, te da barem jedan zid ostavite u bijeloj boji.

Bez obzira što je dijete krenulo u školu, ono će i dalje imati potrebu za igrom – nikako nemojte iz sobe uklanjati njegove igračke.Za manje dječje sobe djevojčica i dječaka preporučujemo lagan, svijetao namještaj. Police za knjige neka budu zidne (ušteda prostora ispod polica) i uvijek dobro (po potrebi i dodatno) pričvršćene za zid.

Stolica i radni stol neka obavezno budu od laganih prirodnih materijala (jelovina, aluminij, plastika). Ako se odlučite za komode, neka budu niže kako bi ih dijete samo moglo koristiti, idealno postavljene ispod zidnih polica (ušteda prostora).

Od podnih obloga, savjetujemo jednobojan tepih ili nekog maštovitog geometrijskog motiva (savjetujemo da u ovoj djetetovoj dobi izbjegavajte one s realističnim prikazima djetetovih junaka kao npr. Petra Pana, Spridermana ili Barbie). Kako je riječ o sobi manje kvadrature, savjetujemo da geometrijski motivi budu manjih dimenzija, jer veći vizualno smanjuju prostor.

Ako dijete inzistira da se u sobi ipak negdje nađu njegovi dječji motivi, tada se odlučite za zavjese, gdje su manje vidljivi. Isto vrijedi i za posteljinu, ali tada savjetujemo da krevet prekrijete jednobojnim prekrivačem u boji zida.   

Bez obzira što je dijete krenulo u školu, ono će i dalje imati potrebu za igrom – nikako nemojte iz sobe uklanjati njegove igračke, već ih stavite u košaru u ugradbenom ormaru (ušteda prostora).

U malenim prostorima će kao stol/radna ploha poslužiti i produžeci širih prozorskih dasaka, a kao dodatni prostor za odlaganje stvari i 'maske' radijatora ravnih ploha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o uređenju interijera možete saznati i u emisiji InDizajn s Mirjanom Mikulec koju možete pogledati na RTL Sada.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ruši li nova kraljica Hrvatske predrasude o ljepoti, kruni i pameti?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba