Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
"Zagorski puran je izvorna autohtona pasmina. Uzgaja se u četiri soja priznata kod nas - crni, sivi, svijetli i brončani soj. Karakteristično za zagorskog purana jest da mora biti vani na paši. U zatvorenom prostoru ne može uspjeti, on mora šetati voćnjacima, travom, pasti... To njegovo držanje i konstantno kretanje odražava se i na kvatiteti mesa", rekla nam je dr. vet. med. Natali Brezović-Savnik iz Klanjca.
Koliko je velik zagorski puran u odnosu na druge pasmine?
"Zagorski puran je u odnosu na pazinskog purana - manji, ali za naša podneblja ovdje se smatra da je meso puno ukusnije. Purice su dvije do tri kile težine, a purani oko četiri i pol kilograma", dodala je Brezović-Savnik.
"Meso zagorskog purana je iznimne kvalitete, bez puno masti u sebi i kolesterola te je izrazite nutritivne vrijednosti s visokim udjelom bjelančevina", zaključila je naša gošća iz Klanjca.
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .