1. TANJA PEJIĆ (35)
Tanja Pejić rođena je u Makarskoj, sa stalnom adresom u Zagrebu. Majka je dvoje djece, a hobiji su joj šivanje, dizajniranje i ukrašivanje odjeće i torbi. Tanja izrađuje i nakit, a obožava kuhati i crtati. Najdraže jelo za raditi su joj lazanje i bolonjez, a omiljeno jelo dinstani špinat i teleće šnicle. Tanja je najsretnija kada vidi zadovoljna lica svoje obitelji i prijatelja nakon objeda. Za sebe kaže da kuha za 10, a svojim kulinarskim vrlinama smatra brzinu i spretnost u rukovanju kuhinjskim priborom. Smatra se osobom natjecateljskog duha i voli izazove te svojom upornošću nastoji uvijek doći do cilja. Njezina kulinarska filozofija je: manje je više, ljepota je ju jednostavnosti'.
2. ĐURĐICA ZUBATOVIĆ (43)
Diplomirana ekonomistica Đurđica Zubatović radi kao privatnik, a dolazi iz Križa pokraj Zagreba. Đurđica ima troje djece, a hobiji su joj tenis, zumba ples, skijanje, sviranje i plesanje. Najviše voli kuhati tjesteninu, a jelo koje joj uvijek uspije je, kaže, krumpir. Đurđica inspiraciju za kuhanje nalazi u željama svoje djece koja su gurmani, i aktivno sudjeluju u kuhanju, a kuha od svoje 11 godine. Za svoje kulinarske vrline smatra brzinu i snalažljivost, a najveći utjecaj na njezino kuhanje imala je njezina baka Anka koja ju je naučila raditi kruh i tjesteninu. Đurđica ima i anegdotu iz kuhinje. Dok je na moru radila ručak za 15-ero ljudi, nakon dugotrajnog mariniranja i pečenja, meso je ostalo vani u poklopljenoj posudi. Neka životinja, lisica ili slično, je otkrila meso, razvukla ga po dvorištu i uništila. Jedino što je Đurđica uspjela napraviti za taj dan bili su špek-fileki, no kaže, pojeli su se s guštom!
3. MILIVOJ MUMELAŠ (72)
Milivoj Mumleš iz Zagreba je najstariji kandidat. Umirovljeni diplomirani inženjer kemijske tehnologije, ima dvoje djece, a kuhati je naučio od bake, iz knjiga ali i služeći se internetom. Kuhanje je zavolio, kaže, kada je iz inata majci želio dokazati da može razvući tijesto za savijaču i uspio! Milivoj je učlanjen u društvo mladih, a hobi mu je alpsko skijanje kojim se još uvijek bavi! Ovaj zagrepčanin sebe ne smatra skromnim i misli da kuha za ocjenu 10, a za nedjeljni ručak najradije skuha juhu po starom prigorskom receptu. Iako voli kuhati za prijatelje i obitelj, Milivoju se dogodilo da je kuhao šunku za goste, no idući dan šunke više nije bilo jer ju je pojeo pas, pa je, kaže morao ponoviti i kupovanje i kuhanje! Simpatični Milivoj smatra da je svaka hrana dobra ako se uzima u razumnim količinama, a on sam voli tradicionalnu kuhinju.
4. RAIF MURATOVIĆ (39)
Raif Muratović iz Zagreba trenutno je nezaposlen. Hobiji su mu gledanje filmova, igranje i šetnja s djetetom. Kuhati je naučio uz obitelj, a najveća kulinarska uspješnica mu je, kaže, maslenica s lukom. Kuhanje je zavolio kao dijete jer je volio gledati majku dok kuha pa mu je ona pokazala osnove kuhanja. Raifovo najdraže jelo su krpice sa zeljem i jela od vučenog tijesta, a vrlina eksperimentiranje s hranom.
5. MILE BUTORAC (21)
Po struci fizioterapeut, Mile Butorac živi u Zagrebu, a rođen je u Korenici. Hobiji su mu kuhanje, putovanja, znakovni jezik i joga. Miletu je najdraže jelo mu je crni rižoto i punjene paprike. Kuhanje je zavolio kada su svi počeli hvaliti ono što kuha, a za svoje vrline smatra spretnost i upotrebu začina. Najveći utjecaj na njegovo kuhanje imala je baka zbog, kako kaže, doticaja s talijanskom kuhinjom te strina zbog pravljenja kolača.
6. ANKA CVITANOVIĆ (19)
Kemijska tehničarka po struci, Anka Cvitanović dolazi iz Imotksog, a hobiji su joj kuhanje, vrtlarstvo, uzgoj povrća i voća, odbojka i strani jezici. Anka je naučila kuhati uz mamu, ali i gledajući kulinarske showove na televiziji. Inspiraciju u kuhanju najbolje pronalazi kad je gladna, a obožava izmišljati vlastite recepte. Anka je svoj prvi ručak skuhala sa samo četiri godine kada ju je djed čuvao dok joj je mama bila na poslu. 'Djed je zaspao, a ja sam ogulila krumpir i mrkvu, skuhala i napravila pire dok je djed spavao. Mama je bila oduševljena kako sam to sve sama uspjela napraviti ali je poludjela na djeda što me pustio samu jer sam se mogla porezati', smije se Anka kojoj su vrline to što je uredna i doro pogađa okuse.
7. JELENA RODIĆ (33)
Jelena Rodić iz Donjeg Miholjca je veterinarska tehničarka po struci, koja je trenutno nezaposlena. Ima dvoje djece, a kuhati je naučila uz obitelj koji su joj ujedno i inspiracija za kuhanjem. Jelena je zavoljela kuhanje kada joj se rodila prva kćer jer je tada željela da jede prirodno i domaće. Najveći utjecaj na njezino kulinarsko umijeće imale su baka i mama. Jelenina kulinarska filozofija je da se kuhati mora strpljivo, pametno i cijeniti svaku namirnicu te je tako uspjeh zagarantiran. Sjeća se i anegdote iz kuhinje kada je pekla carsko meso i servirala suprugu, no njemu je meso bilo slatko! 'Naravno, umjesto da sam posolila ja sam stavila šećer!', smije se Jelena koja svojim vrlinama smatra smirenost, strpljivost te zna prihvatiti kritiku.
8. EVELINA KLAJN (36)
Evelina Klajn iz Osijeka po zanimanju je laboratorijska tehničarka. Udana je majka dvoje djece, a hobiji su joj fitness, pisanje bloga te krojenje i šivanje. Nedjeljni ručak joj je najdraži zbog ljubavi i zajedništva, a fiš-paprikaš i škampe na buzaru smatra najboljim hrvatskim jelom. Prošlog Božića Evelini se uspjela ispeći purica baš kako treba, no od uzbuđenja je na svečani stol zaboravila staviti specijalni nadjev. Tog se sjetila tek kad je cijela obitelj već pojela desert. Ponekad se njezini ukućani ljute kad čekaju da Evelina 'poslika' svoja kulinarska umijeća za blog, prije nego li ih stavi na stol. Dok joj je suprug radio u Zagrebu, često joj je slao fotografije jela koje je poželio jeti i kad se vrati kući.
9. ZLATAN MOLNAR (34)
Zlatan Molnar iz Iloka po zanimanju je kemijski procesni tehničar. Zavolio je kuhanje s 13 gosina kada je ostao sam u prognaničkom hotelu. Bio je neopisivo sretan kad mu je grah za ručak u cijelosti prvi put uspio. Upotrebljava domaće, sezonske namirnice po receptima naših starih, ali da se pripremaju u prirodi, u kotliću, na gradele, pod pekom ili na peći na drva. Brz je i okretan tijekom kuhanja, pun volje i jako dobro organiziran, a sve je to spreman pokazati u emisiji. Najboljim kuharom smatra svog brata, Domagoja Molnara, koji ima dva zlata na Gastru s mnogo međunarodnog iskustva. Zlatan je osvojio zlatnu medalju za patent na Sajmu inovacija INOVA".
10. NENAD ORAK (52)
Magistar ekonomije Nenad Orak iz Križevaca kuhati je naučio sam, gledajući i kako to drugi rade. U kuhanje se zaljubio u vojsci, kada su bili na logorovanju u Sloveniji i pekli piletinu na ražnju zalijevanu votkom, u snijegu dubokom 1m i na temperaturi minus 15C. Suprug i otac dvoje djece inspiraciju za kuhanje pronalazi u tradicionalnim jelima raznih naroda, cijeni kvalitetne namirnice s izvornim okusom i mirisom, ali mu je nakon kuhanja 'malo fjaka' oprat posuđe. Nenad je idejni začetnik i prvi vlasnik Hajučkog piva, ulovio je kirnja od 6 kg u podvodnom ribolovu u podmorju Lastova, te je vrlo ponosan na svoju tajnu marinadu u kojoj meso treba odležati barem deset dana.
11. ABEL MARKOV (26)
Abelm Markov iz Novog Virja u Koprivničko-Križevačkoj županiji pomaže svojoj obitelji u poljoprivredi i vinogradu. Kuhati je naučio od svojih roditelja, a još ga je kao malog oduševljavalo gledati majku kako sprema jelo. Abel najbolje priprema sve vrste variva, no u pripremi svojih jela nikada ne koristi recepte, već sve namirnice i okuse slaže u glavi. Tako je bilo i dok je s majkom kuhao ručak za 70 ljudi u seoskom društvenom domu. Marljivom i snalažljivom Abelu roditelji su najveća podrška. Njihov obiteljski ručak ne prolazi bez domaće juhe s domaćim rezancima.
12. NATALIJA KUZMAN (38)
Domaćica i majka dvoje djece, Natalija Kuzman iz Drnja u Koprivničko-Križevačkoj županiji, iz hobija peče kolače i kuha. Velika joj je želja otvoriti vlastiti restoran jer isa sebe ima poveće iskustvo u pripremi jela, bilo za svadbe ili rođendane svojih prijatelja, susjeda i poznanika. Natalija je kuhati naučila od bake, od koje je naslijedila stare kuharice. Kukuruzni žganci na mlijeku su joj najdraže jelo, a mudlini sa gljivama medaljonima najbolje hrvatsko jelo. Kreativna i snalažljiva Natalija spremna je za nove izazove u showu, a do nastupa će kratiti vrijeme kuglajući za svoj klub 'Koprivnica'.
13. BISERA DVORNIČIĆ (57)
Ekonomistici Biseri Dvorničić iz Rijeke uspijeva sve što skuha jer 'kuha ono što zna'. Njezin je uspjeh napraviti gozbu s malo namirnica, a jednostavnost i izvornost kulinarska filozofija. Biseri je pašta najdraže jelo jer se može spremiti na sto načina, a najteže joj je kad obitelj očekuje cijeli jelovnik s predjelom, glavnim jelom i desertom, a frižider prazan... Bisera voli čitati, gledati talijanske kulinarske emisije, pisati, a često navraća u teretanu. Strpljiva, spretna i kreativna.
14. ZVONIMIR BABIĆ (32)
Simpatičnom policajcu Zvonimiru Babiću s Malog Lošinja omiljena su jela – ćevapi, dok mu pirjane lignje s krumpirom uvijek uspiju. Zvonimir je sa 12 godina zavolio kuhanje, dok je živio na otoku Iloviku. Voli pripremati tradicionalna hrvatska jela, uz poseban dodir začina koje uvijek izabere tijekom same pripreme. Zvonimir jako rijetko pogriješi u kuhinji, većinom zbog brzopletosti i stresa. Želio bi se dokazati u emisiji, a možda i zapjevati za štednjakom, jer to inače radi i kod kuće. Zvonimir voli ribolov, barku i šetnje uz more s obitelji.