Ostalo

Pedeset nijansi sive umjesto crnog rižota!

Iako riblja juha zvuči jednostavno za skuhati, treba vam bijela riba poput orade, grdobine i kovača, kao i riblja glava, začini i dobro maslinovo ulje, ne smije mirisati na 'friškin' ( svježu ribu). Očito su kandidati ovaj zadatak shvatili olako jer se nisu iskazali.

RTL
06.05.2014 16:29

Drugi je dan dalmatinskog tjedna gastro showa Tri, dva, jedan – kuhaj! ', RTL Televizije , a kandidati se moraju okušati u spravljanju riblje juhe i crnog rižota.

Iako riblja juha zvuči jednostavno za skuhati, treba vam bijela riba poput orade, grdobine i kovača, kao i riblja glava, začini i dobro maslinovo ulje, ne smije mirisati na 'friškin' ( svježu ribu). Očito su kandidati ovaj zadatak shvatili olako jer se nisu iskazali.

Padalo je i pregršt savjeta vezanih uz to kako napraviti najbolju riblju juhu. Tanja je objasnila da je za dobru juhu najbolja grdobina jer ima hrskavu kost koja juhi daje gustoću, Nenad je podučio Đurđicu što učiniti ako se ubode na škarpoča, a Bisera je otkrila da, ako želite dobru juhu, ribu treba staviti u hladnu vodu, dok, ako želite dobru ribu, onda je za to idealna topla.

Tri, dva, jedan - kuhaj!


Milivoj je u svoju juhu dodao limunovog soka uz objašnjenje da se riba zbog kiseline neće raspasti, a iako je naručio i bijelo vino, nije ga stavio u jelo, već ga je popio! Anka, najmlađa natjecateljica, nije do sada kuhala riblju juhu, ali je ipak znala da u nju ide i riža, no hoće li joj to biti dovoljno da odobrovolji žiri? Tanja se našla u dilemi nakon što ju je posjetio žiri i udijelio opasku da joj nedostaje maslinovog ulja. ' Ne znam više što je dobro, a što ne! Ovih šest tjedana previše sam bila u doticaju sa svinjskom masti, pa sam zaboravila koliko maslinovog ulja smijem staviti u jelo!', objasnila je Makaranka i dolila još dva decilitra ulja u svoju juhu.

Dok su si tako kandidati gastro showa 'Tri, dva jedan – kuhaj!' međusobno dijelili savjete, Tomislav Špiček je zaključio da je potrebno skuhati barem sto litara goveđe juhe prije nego se krene raditi riblja.

Tri, dva, jedan - kuhaj!


Drugi recept dana – crni rižoto, tek je zbunio kandidate!

Crni rižoto radi se od svježe sipe, a u njega se dodaje luk, češnjak, malo vina i riblji temeljac te na kraju riža. Sipa je puna proteina, a za crnilo, iako dosta teško pada na želudac, iskusni kuhari kažu da je grijeh baciti budući da je baš sipino crnilo najcjenjenije i najgušće od svih mekušaca.

Kandidati su zasukali rukave i krenuli u 'crnu' avanturu iako neki od njih nikad prije nisu vidjeli, a kamoli okusili, crni rižoto, pa tako ni sipu. Natalija je jedna od kandidata koja se prvi put susrela s crnim rižotom pa je savjet potražila kod Tanje u kuhinji, no za neke finese bilo je prekasno... 'Osjećam se kao dijete koje je dobilo plastelin da bi se igralo! Zbunjuje me ovo crnilo!', objasnila je.

Tri, dva, jedan - kuhaj!


Za razliku od nje, Nenad je iskusno napravio čak tri vrste rižota, a Milivoj se odlučio dodati i rajčicu pa mu je rižoto ispao smeđe boje, dok su Zlatanov i Tanjin više garavi! Bilo je i onih kojima su pukle vrećice od sipe, pa su se snalazili umjetnim crnilom, a sve to utjecalo je na krajnji ishod i ocjene žirija.

Kome će se danas 'zacrniti' pred očima, a tko će biti okrijepljen poput riblje juhe, ne propustite pogledati večeras u novoj epizodi 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', od 21.10 sati na RTL Televiziji.