"Veselim se, ovo je nešto novo i odlična prilika da se promovira struka. Veselo i edukativno, ne planiram biti stroga! Strogoća ne vodi ničemu. Ipak se ovdje radi o amaterima i planiram biti realna i pravedna", zaključila je Petra Jelenić , alfa i omega zagrebačke slastičarnice "Mak na konac" koja se najslađim poslom na svijetu bavi već dvadeset godina.
"Nema tu romantike. Zapravo sam htjela biti veterinarka, no moji prijatelji su smatrali da sam previše kreativna i da bih se trebala baviti nečim drugim. A ovo je jedan takav posao, posao u kojem se možeš izraziti kao osoba, izraziti svoju kreativnost. I tako sam upisala školu, odlično sam se snašla u svemu tome, završila sam školu, pa išla i na razne tečajeve, edukaciju, čitala i 1995. godine sam dobila svoju prvu pravu priliku - raditi u Sheratonu s vrsnim slastičarima. Ostalo je, kako se kaže, povijest".
Od tada se čak četiri puta našla u ekipi koja radi na otvaranju hotela, a vrlo je ponosna i na svoj odabir slastica na večeri povodom ulaska Hrvatske u EU. Ipak, više od svih pretencioznih slastica voli najobičniju domaću pitu od jabuka. "To je pravi soul food", kaže.