Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sami magovi i eksperti

Petra Jelenić i Zdravko Perić na čelu stručnog žirija!

'Veselim se, ovo je nešto novo i odlična prilika da se promovira struka. Veselo i edukativno, ne planiram biti stroga! Strogoća ne vodi ničemu. Ipak se ovdje radi o amaterima i planiram biti realna i pravedna', zaključila je Petra Jelenić, alfa i omega zagrebačke slastičarnice 'Mak na konac'.

Image
Foto: RTL
RTL/ 17.11.2014. u 14:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PetraJelenić i ZdravkoPerić su slastičarski magovi i eksperti koji će u drugoj sezoni popularnog showa „Tri, dva, jedan – peci!“ savjetovati, kritizirati, podučavati i odlučivati o sudbini dvanaestero slastičara amatera.

„Veselim se, ovo je nešto novo i odlična prilika da se promovira struka. Veselo i edukativno, ne planiram biti stroga! Strogoća ne vodi ničemu. Ipak se ovdje radi o amaterima i planiram biti realna i pravedna“, zaključila je Petra Jelenić, alfa i omega zagrebačke slastičarnice „Mak na konac“ koja se najslađim poslom na svijetu bavi već dvadeset godina.

„Nema tu romantike. Zapravo sam htjela biti veterinarka, no moji prijatelji su smatrali da sam previše kreativna i da bih se trebala baviti nečim drugim. A ovo je jedan takav posao, posao u kojem se možeš izraziti kao osoba, izraziti svoju kreativnost. I tako sam upisala školu, odlično sam se snašla u svemu tome, završila sam školu, pa išla i na razne tečajeve, edukaciju, čitala i 1995. godine sam dobila svoju prvu pravu priliku - raditi u Sheratonu s vrsnim slastičarima. Ostalo je, kako se kaže, povijest“. Od tada se čak četiri puta našla u ekipi koja radi na otvaranju hotela, a vrlo je ponosna i na svoj odabir slastica na večeri povodom ulaska Hrvatske u EU. Ipak, više od svih pretencioznih slastica voli najobičniju domaću pitu od jabuka. „To je pravi soul food“, kaže.

Image
Foto: RTL
Image
RTL


Drugu polovicu dinamičnog dua čini Zdravko Perić koji od ožujka 2012. godine radi u hotelu Le Meridien Lav u Splitu.

„Veselim se početku showa jer mi je uvijek drago kada imam priliku prenositi znanje na mlađe generacije. Sretan sam što se ovaj posao popularizirao, a i sve je više blogova, časopisa i emisija na tu temu“, kazao je Zdravko koji je strast prema kuhanju i spravljanju slastica otkrio još u mladosti.

„Zapravo se to dogodilo slučajno, kao mlad sam otputovao u inozemstvo i počeo promatrati stvari kroz jedne druge naočale. Sada sam već preko dvadeset godina u tom poslu za koji smatram da je idealan za sve one koji imaju bilo kakvih umjetničkih sklonosti. Osobito za one koji vole putovati. Ja sam zahvaljujući svom poslu obišao svijet. Ipak, jedan od najvećih motiva zašto ovo radim je i dalje ta strast i želja da pokažem ljudima kako je ovo divan poziv“. Utjecaj talijanske kuhinje i škole ALMA je ostao jak, pa kada bi morao birati najomiljeniju slasticu, Zdravko bi se dvoumio između tiramisua i zuppa inglese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njih će dvoje, uz gostujuće članove žirija, odlučivati o slastičarskoj sudbini dvanaestero kandidata,  sudionika najslađeg okršaja. Evo i njih. Dominik Juriša, dvadeset trogodišnji hotelijersko-turistički tehničar iz Zagreba. Trenutno je nezaposlen i volontira u udruzi za gluhe i nagluhe, a uz pečenje kolača bavi se latino-američkim plesovima i bicikliranjem. Zagrebački student prava Matija Bencek je kuhanje zavolio od malih nogu.

Luka Sajc Budija, dvadeset petogodišnji prvostupnik elektrotehnike, je kuhanje zavolio kada je vidio mamu kako „zabušava“ u pravljenju kolača. Snježana Lamešić Doko je poduzetnica s Lošinja, a Viktorija Pavlić iz Siska je slastičarsko iskustvo započela s palačinkama. I jedna i druga su od prvih neuspjelih kolača do danas daleko dogurale, što ćete, uostalom, imati prilike vidjeti i sami.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Igor Hranić, dvadeset sedmogodišnji kuhar i bloger koji se nada da će jednog dana otvoriti slastičarnicu ili školu kuhanja. Ivana Tataj iz Čepina je fizioterapeutkinja koja je prvu pregaču i oklagiju od mame dobila već s četiri godine, a Sanja Sajko, trgovkinja iz Novske je također ljubav prema spravljanju slastica pokupila od majke.

Natalija Rauker iz Velike Gorice zavoljela je peći kolače kada je kao srednjoškolka ispekla tortu za svadbu svoje prijateljice. Inače je vlasnica fitness centra. Violeti Terček iz Dugog Sela u kuhinji baš sve ide od ruke, a Željka Mihaljek iz Zagreba uz to što voli spravljati kolače, rado čita i ide na plivanje. Željko Božinović iz Zagreba je već od petog razreda osnovne škole volio isprobavati recepte s paketića vanilin šećera. Kako mu danas ide? Doznat ćete uskoro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

Popularni slastičarsko-natjecateljski show „Tri, dva, jedan – peci!“, nakon vrlo uspješne prve sezone u kojoj je dvanaest sjajnih slastičara amatera prošlo kroz brojne kulinarske izazove kojima se testirala njihova vještina i kreativnost u pečenju slastica, ulazi u drugu sezonu! Za sudjelovanje u showu se prijavilo gotovo 2500 kandidata, a odabrano je njih dvanaestero. Baš kao i prošle sezone i ove će se odvažnošću i maštom u spravljanju tradicionalnih hrvatskih slastica boriti za nagradu od 50 tisuća kuna i laskavu titulu naj-slastičara amatera!

U novoizgrađenom Studiju 4 Jadran filma odabrani kandidati će, na setu koji podsjeća na tvornicu čokolade Willyja Wonke, s preko tisuću cup cakeova i stotinu torti, spravljati slastice. Uz ovakvu kulisu će im zasigurno mašta raditi sto na sat!

Ako sami niste bili dovoljno hrabri da se u spravljanju slastica okušate u našem studiju, svakako budite uz naše kandidate i pratite njihovu slastičarsku avanturu! Stručni žiri, prekrasan studio od 1000 kvadrata, futuristička režija i još mnogo toga čeka na vas! Počinjemo 26.studenog, a ovih nešto više od tjedan dana se taman stignete prisjetiti svog omiljenog recepta za Splitsku tortu, Lava cake, desert od kestena, čokoladni mousse, voćnu crostatu te slani ili slatki quiche. Ovo su, pogodili ste, neke od slastica u čijem će se spravljanju natjecati naši kandidati.

Vidimo se u srijedu, 26. studenog, u eteru RTL Televizije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tog se nitko nije sjetio! - nove epizode

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba