Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NIJANSE SU BITNE

Pogledajte recept za crostatu od skute

U novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan peci!' dvije najlošije natjecateljice Ana i Emmanuella dobile su zadatak izraditi crostatu od skute. Pogledajte recept za ovu (po)slasticu te koja je od njih dvije bila uspješnija.

Image
Foto: RTL
RTL/ 13.12.2013. u 9:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naše spretne amatere je u novim kulinarskim avanturama čekala izrada zahtjevnih slastica - Rožate i Pavlove. Nakon dva izazova dvije najlošije natjecateljice Ana Mišković i Emmanuella Radetić obračunale su se u dvoboju gdje su morale pripremiti crostatu od skute.

CROSTATA OD SKUTE

Prhko tijesto:

Maslac (sobna temperatura) 300 g    
Šećer u prahu 200 g
Žumanjka 80 g
Brašno T-500 500 g
Jaje za premazivanje 1 kom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Priprema:
Prosijano brašno, kocke maslaca i šećer u prahu staviti u kotlić planetarne miješalice. Pomoću lista na umjerenoj brzini miješati toliko dok se brašno i ostali sastojci ne spoje (izgled pijeska).

Dodati žumanjke i nastaviti miješati dok se tijesto ne skupi oko lista. Izvaditi tijesto iz planetarne miješalice i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini rukama, u što kraćem vremenu, umijesiti u kompaktnu smjesu. Gotovo tijesto umotati u prozirnu foliju i odložiti u hladnjak na 30 minuta.

Upravo se čita

Image
STVARI SE MIJENJAJU

Bračna putovanja za neke će biti burna, a druge zbližiti: 'Jedva čekam da opet ostanemo sami i nastavimo gdje smo stali’

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nadjev od skute:
Svježa skuta 300 g
Jaja cijela 1 kom
Šećer kristalni 80 g
Grožđice 70 g

Priprema:
Pomoću žlice protisnuti skutu kroz fino cjedilo. Kuhačom ili silikonskom (gumenom) paletom umiješati šećer i jaje u skutu. Grožđice namočiti 10 minuta u 0,5 l vode. Ocijediti i oprati od eventualnih nečistoća. Osušiti i dodati u smjesu od skute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izrada torte:
Izvaditi tijesto iz hladnjaka, izrezati na više dijelova i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini premijesiti. Tijesto valjkom razvaljati na debljinu od nekoliko milimetara, obložiti prethodno otopljenim maslacem namašćen kalup te odstraniti višak tijesta. Dno tijesta na nekoliko mjesta izbosti vilicom, i peći na 200°C 4 minute.

U ohlađeno tijesto uliti smjesu od skute, a od preostalog tijesta oblikovati trake širine 1 cm i na torti formirati mrežu. Mrežu od tijesta kistom premazati prethodno izmiješanim jajetom, i tortu staviti peći na 190°C 25 minuta. Ohlađenu izvaditi iz kalupa.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Za kraju su nijanse odlučivale, ali bolje slastičarske instinkte pokazala je Ana pa je Emmanuella napustila "Tri, dva, jedan - peci!".

Sve o novom kulinarskom showu na RTL Televiziji možete pratiti i putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/TriDvaJedanPeci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Goli nogometaši - besplatna reklama za Hrvatsku!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba