Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MIŠIĆAV I ŽUT

Priča o domaćem zagorskom piceku

U zagorskoj kuhinji perad je dobro zastupljena. Poznate su pečene purice, patke i guske, no nikako ne smijemo zaboraviti domaćeg zagorskog piceka.

RTL/ 1.4.2014. u 21:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Pohani picek, pečeni picek, krepka juha od piletine, to su tek neka zagorska jela od pilećeg mesa, no priča o domaćem zagorskom piceku ne počinje u kuhinji, već na zagorskom dvorištu.

"Zagorski picek odmalena raste vani na travi. Odmah čim se 'izvalja', pustimo ga vani sa svojom mamom (kokicom). Onda oni pasu, jedu tu travu, naravno, mora se dati još nešto hrane uz to, ali većinom su na zelenoj travi", otkrila nam je Božena Ruk s Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva "Ruk" iz Hižakovca.

A koja je razlika između industrijskih i domaćih pilića?

"Zagorski picek je više mišićav, nije nabijen, nema nabijeno meso kao industrijski pilići. Žutog je mesa i na viši nogama te mora dulje vremena rasti", dodala je Božena koja je opisala na koji se sve način može pripravljati domaći zagorski picek.

"Mi piceka pohamo, kuhamo juhicu koja je strašno fina, pečeno s krumpirom ili milincima. Ili kako tko želi, možete jednostavno na bilo koji način", zaključila je Božena.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
IGRALI SMO ZA 76 MILIJUNA KUNA

Ovo su izvučeni brojevi 15. kola Eurojackpota!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba