Ostalo

Provjerite kako možete sudjelovati u akciji GLASNO!

Glazbena akcija provodi se u svrhu promocije kreativnog stvaralaštva, hrvatske glazbe i eventualnih novih glazbenih imena

RTL Music
2020-04-04 17:40

ORGANIZATOR

Akciju Glasno" (dalje u tekstu:Akcija) priređuje i organizira RTL MUZIČKO IZDAVAŠTVO d.o.o., Zagreb, Krapinska 45, OIB: 41988354066 (dalje u tekstu: Organizator), koji ima sva prava i obveze koje proizlaze iz Akcije .

TRAJANJE, SVRHA I NAČIN PROVOĐENJA AKCIJE

Glazbena akcijaprovodi se u svrhu promocije kreativnog stvaralaštva, hrvatske glazbe i eventualnih novih glazbenih imena.

Sudionik glazbene akcije može biti samostalniglazbenik ili višečlani glazbeni sastav (dalje u tekstu: Sudionik), bez ograničenja u izričaju i glazbenom žanru, koji pošalje audio i/ili audio-vizualnu (video) snimku jednog ili većeg broja glazbenih djela (dalje u tekstu: Autorska djela).

Akcija traje od 04.04.2020. do kraja akcije kada o tome odluči Organizator, a realizira se putem Facebook stranice Organizatora te slanjem Autorskih djela u Inbox Organizatora navedenim na Facebook stranici Organizatora.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju sve osobe, građani Republike Hrvatske, koje su poslale svoje prijave na ovdje propisani način.

Slanjem Autorskih djela , osoba se uključuje u Akciju te se smatra da je pročitao Pravila natječaja i prihvatio ih.

Za sudjelovanje u Akciji potrebno je popuniti WEB prijavnicu na službenoj stranici Organizatora.

Prijave se predaju od 04.04.2020. do kraja akcije .

Potpuna prijava treba sadržavati ime izvođača, podatke kontakt osobe, telefonski broj, e-mail te linkove na glazbene izvedbe ( YouTube i/ili SoundCloud).

Ukoliko izvođač ne posjeduje YouTube ili SoundCloud račun, obavezan je prilikom prijave dodati video sadržaj maksimalne veličine od 15 MB.

Sudionik Akcije jamči pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da su svi podaci ispravni.

PUBLICITET I PRAVO KORIŠTENJA SNIMKI

Sudjelovanjem u ovoj akciji, odnosno slanjem audio i/ili audio-vizualne snimke Sudionik je suglasan da se njegova Autorska djela sadržana u poslanim materijalima, njegovo ime i prezime kao i imena i prezimena drugih autora i izvođača sadržanih u poslanim materijalima i ostali podaci, a osobito snimke poslane Organizatoru , mogu od strane Organizatora javno objavljivati i koristiti bez naknade , u svim medijima (radio, televizija, web itd.) bez vremenskog, teritorijalnog ili sadržajnog ograničenja, uključujući i za potrebe promocije Organizatora i Akcije, a poglavito na web stranicama Organizatora www.rt.hr i RTL Play platformi. Sudionik izričito pristaje i dopušta Organizatoru distribuiranje Autorskih djela putem digitalnih platformi i društvenih mreža, koje uključuju, ali se ne ograničavaju na Youtube, Vimeo, Facebook, Instagram, Bandcamp i slično.

Sudjelovanjem u Akciji, odnosno pošiljanjem Autorskih djela Organizatoru, Sudionik jamči da raspolaže svim pravima i ovlastima za ustupanjem gore navedenih prava Organizatoru i da u vezi s predmetnim Autorskim djelima ne postoje nikakva osporavanja ili zahtjevi za priznavanjem autorskog prava, kao ni druge prepreke za opisani način korištenja.

Sudionik ovime jamči da se Autorskim djelima ne narušavaju nikakva prava trećih.

Sudionik ovime jamči da je od svih trećih osoba uključenih u stvaranje, izradu i izvedbu Autorskih djela dobio sva prava korištenja na temelju autorskog prava, izvođačkog prava, srodnih autorskih prava na Autorskim djelima, a koja su Organizatoru potrebna za neometano korištenje Autorskih djela na gore opisani način. Sudionik nadalje jamči da je, tamo gdje je to potrebno, svim trećim osobama uključenim u skladanje, aranžiranje i izvedbu Autorskih djela platio odgovarajuću naknadu za tako dobivena prava.

Sudionik ovime jamči da se pri stvaranju autorskih djela nije koristio nikakvim otprije postojećim djelom zaštićenim autorskim pravom, osim ako ga je na takvo korištenje ovlastio izvorni autor. U slučaju glazbenih obrada već postojećih djela Sudionik je svjestan da njihovo objavljivanje i distribucija ovisi o pristanku autora izvornog djela te se dostavljena Autorska djela za koja Sudionik i/ili Organizator nije osigurao takav pristanak, neće koristiti na ovdje predviđeni način.

Sudionik je dužan Organizatora osloboditi i pobrinuti se da ostane u potpunosti i stvarno oslobođen od odgovornosti za sve tužbe, troškove, gubitke, potraživanja i izdatke bilo koje vrste ili naravi, a koji proizađu iz bilo kakve povrede ili neizvršenja odnosno opasnosti od povrede ili neizvršenja nekog od gore navedenih jamstava.

Organizator prema vlastitoj diskrecijskoj ocjeni odlučuje hoće li koristiti Autorska djela na ovdje predviđeni način te nije u ni u kakvoj obvezi korištenja bilo kojeg Autorskog djela poslanog kao dio Akcije.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Slanjem svojih autorskih djela u svrhu sudjelovanja u Akciji, Sudionik izričito daje privolu za korištenje snimljenog materijala i osobnih podataka u navedenu svrhu, a podaci navedeni u prijavi (ime, prezime, adresa, OIB, e-mail) služe isključivo identifikaciji potpisnika te se izjava i podaci neće ni u koju drugu svrhu koristiti ni učiniti dostupnim trećim osobama.

Sudjelovanjem u Akciji Sudionik potvrđuje da mu je poznat identitet i kontaktni podaci RTL-a, detalji o Akciji i svrha korištenja materijala i osobnih podataka. Sudionik također potvrđuje da je upoznat s pravom da u svakom trenutku može zatražiti pristup svojim osobnim podacima te ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade osobnih podataka kao i pravo na podnošenje prigovora na obradu osobnih podataka.

Sudionik je suglasan da ga Organizator može kontaktirati na koji od osobnih podataka navedenih u prijavi, u slučaju da Organizator odluči ponuditi sklapanje ugovora o iskorištavanju Autorskih djela ili naručiti izradu drugih autorskih djela ili kakav drugi angažman utemeljen na procijeni Autorskih djela koja je Sudionik poslao Organizatoru u slopu Akcije.

Ova privola je dana dobrovoljno te je Sudionik upoznat da svakom trenutku može povući te zatražiti prestanak daljnje obrade osobnih podataka. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego je povučena.

Voditelj obrade podataka:

RTL MUZIČKO IZDAVAŠTVO d.o.o., sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Zagreb, Krapinska 45, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080579865, osobni identifikacijski broj (OIB): 41988354066.

Za sva pitanja vezana uz osobne podatke i obavijest o zaštiti privatnosti Sudionik može kontaktirati Organizatora na: RTL MUZIČKO IZDAVAŠTVO d.o.o., Zaštita privatnosti, Krapinska 45, 10000 Zagreb ili na privacy@rtl.hr.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.