Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Priča o istarskoj pašti počinje u Italiji, zemlji gdje je rođena tjestenina kakvu danas poznajemo. Istrani su rado prihvatili ukusne proizvode prvih susjeda, no prilagodili su ih svojim mogućnostima, potrebama i ukusu. Tako je nastala istarska pašta.
Na što prvo pomislite kada se kaže istarska pašta?
"Postoje dvije mogućnosti. Prva asocijacija bi mogla biti fuži s tartufima. Fuži se pripremaju tako da unutra ide brašno, jaje, sol i malo vode. Po istarskim konobama se fuži najčešće poslužuju uz goveđi gulaš, s divljačima, s kokošjim facetom i istarskim tartufima", rekao nam je Damir Modrušan iz restorana Zigante .
"S obzirom da sam ovdje rođen i radim taj posao, ne mogu zamisliti istarsku tradicijsku kuhinju bez domaće istarske pašte. Iako svi mi volimo pojesti špagete, penne , fusille ..., ali uvijek kada se radi neki domaći gulaš, fuži... uvijek su baza naši pljukanci ili fuži", dodao je naš gost.
"Bake su u Istri radile najbolje tjestenine... Možda će moja kći za svoju baku reći da radi najbolju tjesteninu, tako sam rekao i ja, ali od njih sam neku bazu naučio i to mi je uvijek bilo zanimljivo", zaključio je gospodin Modrušan.
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .