Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Iako nije bio zadovoljan izvedbom natjecatelja u ovotjednim izazovima, žiri je ipak uočio Nataliju koja se izdigla iz mase. Natalija je tijekom cijelog tjedna iznenađivala žiri nekim davno zaboravljenim jelima. Njezini žganci od bijelog kukuruznog brašna s kavom podsjetili su gosta suca, Zlatka Puntijara, na pokojnu majku, a Tomislav Špiček pohvalio je Nataliji štrukle. Kao nagradu, Natalija je od Zlatka dobila vjernu kopiju prve hrvatske kuharice iz 1813. godine.
Bisera i Raif, međutim, nisu bili maštoviti niti kod večerašnje teme. Sa zlevkom su otvorili negativan niz, dok se u njihovim jelima nije osjetila ni trunka bijelog kukuruznog brašna. Zbog toga su se i Bisera i Raif našli u dvoboju u kojem su trebali sami napraviti kobasice 'pečenice' i potom ih ispeći na ulju.
Oboje su, po prvi put u životu, slagali i punili smjesu za kobasice u tanka crijeva. Bilo je tu problema sa začinjavanjem smjese, puknutim crijevima, sve kraćim vremenom za ispunjavanje zadatka... Čim je shvatio da je Bisera na vrijeme započela s pečenjem kobasica, a on se još uvijek muči s punjenjem crijeva, Raif je shvatio da je za njega natjecanje gotovo. Bisera ga je do zadnjeg trenutka bodrila savjetima...
"Stvarno sam zeznuo ovaj tjedan s jelima iz Zagreba i Zagorja, pogotovo kod zlevke. A sada i kod bijelog kukuruznog brašna. Sam sebi sam potvrdio svoje sumnje, da ću ući u dvoboj. A vidim da Biseri ide odlično. Kao i ja, prvi put radi kobasice, ali joj ide puno bolje. Nekad su žene puno bolje od nas muškaraca...", priznaje Raif nekoliko trenutaka prije dolaska žirija na kušanje.
"Netko nas u dvoboju mora napustiti, a ovaj je put došao red na Raifa. Da su u igri bila neka potpuno druga jela, iz druge regije, mislim da bi dobili sasvim druge rezultate. Gotovo sam sigurna da Raif nije pokazao svoj maksimum, ali – pravila su takva!", rekla je Željka Klemenčić, članica žirija.
Od sljedećeg tjedna utrku za najboljeg hrvatskog amatera kuhara nastavlja dvanaestero natjecatelja. Njima trema i neznanje više ne bi trebali biti problem, no netko će opet morati napustiti show...
Kome će prisjesti podravski i međimurski autohtoni specijaliteti, doznat ćemo sljedeći tjedan u Tri, dva, jedan – kuhaj" na RTL-u!
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .