Ostalo

RTL vam donosi novi kulinarski show

RTL Televizija vam donosi novi kulinarski show. Tri, dva, jedan - kuhaj! već se opako zakuhava. Kako se možete prijaviti i što vas u tom gastro spektaklu očekuje saznajte u prilogu.

RTL
30.01.2014 18:21

Nakon prvog odbrojavanja pekle su se - slastice! A uskoro će se na Tri, dva, jedan pripremati najpoznatija hrvatska tradicionalna jela. Jer, ovoga proljeća na RTL Televiziji očekuje vas još jedan sjajan kulinarski show: 3, 2, 1 - Kuhaj!

"0vo je zapravo prilika da prva tradicionalna hrvatska jela ne idu u zaborav. Jer ako mi baka to više neće kuhati, neću imati više od koga to naučiti. Zato smo napravili koncept da to budu domaća tradicionalna jela. Bitno je reći da su to sve kuhari amateri, znači ljudi koji nigdje nikad nisu jeli niti su se time bavili, ali kad pojedeš njihova jela, kažeš joj ovo me vraća u djetinjstvo", kaže voditeljica Antonija Blaće.

Nostalgiju u nama probudit će amaterski kuhari, koji će se natjecati u pripremi jela iz sedam hrvatskih regija.

"Iz svake hrvatske regije bi mogla pronaći nešto što mi je fino. Pljukanci s tartufima su mi sjajne, štrukle obožavam iako ih izbjegavam, dalmatinski stil kuhanja mi se jako sviđa jer je najbliži zdravoj kuhinj, ali neću odbiti kulen kada dođemo u Slavoniju. Mislim da imamo puno više nego što mislimo. I mislim da će biti dobro da se ponovo prisjetimo tih nekih starih recepata", priznaje Antonija.

Voditeljici novog velikog RTL-ova kulinarskog ovo nije prvi put da viri u tuđe lonce.

"Treba velika volja za to ako ne misliš postati stokilaš. Malo sam se opustila na Tri, dva, jedan - peci!, ali se nadam da ću se držati proteina u nadolazećoj seriji. Ali jako je zanimljivo", rekla je voditeljica.

Na Tri, dva, jedan - kuhaj! prijaviti se mogu svi amaterski kuhari koji smatraju da njihova kuhača ima što za reći.

"Pa bi ovom prilikom pozvala sve kuhare amatere koji vole fino jesti i spravljati domaću hrvatskui hranu da se prijave i super zabave", poručuje producentica projekta Vedrana Car.

Velika gurmanska šetnja Hrvatskom počinje na proljeće, a svi koji je žele začiniti svojim kulinarskim umijećem - prijaviti se mogu na www.321.rtl.hr