Ostalo

RTLplay - FAQ - pitanja i odgovori

RTL
13.01.2018 09:46

Što je RTLplay?

RTLplay je online platforma za besplatno gledanje propuštenog sadržaja, ali isto tako i live stream RTL kanala te ekskluzivni sadržaj pojedinih formata.

Osim mogućnosti gledanja emisija i serija na zahtjev, RTLplay nudi i kratke videoforme vezane za određene emisije i specijalizirane kanale kao što je Big Brother specijalizirani kanal.

RTLplay omogućava personalizirani pristup te nakon početnog registriranja vam nudi sadržaj ovisno o osobnim preferencijama koje ste ispunili u početnom upitniku, ali i ovisno o pretraživanom sadržaju tijekom korištenja platforme.

RTLplay je gledateljima dostupan bilo kada i bilo gdje u Republici Hrvatskoj neovisno o dobu dana jer omogućuje gledanje sadržaja na zahtjev neovisno o terminu emitiranja na računalima, tabletima i pametnim telefonima s pristupom internetu.


Zašto se moram registrirati na RTLplay?

Registracija na RTLplay uslugu omogućava vam personalizirani pristup te nakon početnog registriranja vam nudi sadržaj ovisno o osobnim preferencijama koje ste ispunili u početnom upitniku, ali i ovisno o pretraživanom sadržaju tijekom korištenja platforme.


Kako gledati RTLplay na osobnom računalu?

- Idite na stranicu www.play.rtl.hr preko vašeg Internet preglednika na vašem računalu (preporuka je da koristite najnoviju verziju Google Chrome)

- Registrirajte se putem Facebooka i/ili putem emaila

- Nakon registracije izaberite par sadržaja koji vam se sviđaju kako bismo vam mogli ponuditi personalizirano iskustvo i preporučiti sadržaje u kojima biste mogli uživati.

Uživajte u RTL playu!


Kako gledati RTLplay putem mobilnih uređaja – pametnog telefona ili tableta?

RTLplay usluga se može gledati na iOS & Android telefonima putem Internet pretraživača.

Idite na stranicu www.play.rtl.hr preko vašeg Internet preglednika na vašem telefonu ili tabletu (preporuka je da koristite najnoviju verziju Google Chrome na Android telefonima i Safari na iOS uređajima)

- Registrirajte se putem Facebooka i/ili putem emaila

- Nakon registracije izaberite par sadržaja koji vam se sviđaju kako bi vam mogli ponuditi personalizirano iskustvo i preporučiti sadržaje u kojima bi mogli uživati

Uživajte u RTL playu!


Internet preglednici kompatibilni s RTLplay uslugom:


Ima li RTLplay mobilnu aplikaciju?

Da. Potražite aplikaciju RTLplay na Apple i Google storeu.


Zašto mi se prikazuju samo reklame?

RTLplay je besplatna usluga na kojoj se povremeno prikazuju reklame. Ako vam se prikazuju samo reklame, došlo je do tehničke pogreške. U tom slučaju ponovo pokrenite ili osvježite RTLplay stranicu.

Kod gledanja linearnih kanala uživo putem RTLplaya postoji mogućnost da ste se uključili točno u vrijeme prikazivanja redovnog reklamnog bloka na TV kanalu. U tom slučaju emitiranje sadržaja će se nastaviti odmah nakon reklamnog bloka kao i kod praćenja programa na televizoru.


Zašto ne mogu pratiti program uživo?

Program uživo se može pratiti isključivo preko zadnje verzije Google Chrome pretraživača. Nove verziju Google Chrome pretraživača možete skinuti ovdje .


Što ako imam problema s pokretanje videa na RTLplay-u preko svog računala?

Ako vam se video prilikom korištenja RTLplay usluge ne prikazuje možete probati slijedeće:

- Zatvoriti Internet preglednik (preporučujemo zadnju verziju Google Chrome ) i ponovo ga pokrenute nakon toga

- Provjeriti imate li zadnju verziju Adobe Flash playera

- Provjeriti ometa li vaš antivirusni program, zaštitni zid (firewall), program za uklanjanje reklama (Ad-Blocker) povezivanje vašeg kompjutera s web stranicom RTLplay - deaktivirajte te programe

Ako se video i dalje ne prikazuje, možda je video trenutno nedostupan zbog nekih drugih tehničkih poteškoća.U tom slučaju preporučujemo da pokušate isti video pogledati kasnije ili nas kontaktirajte putem e-maila na rtlplay@rtl.hr


Koliku brzinu interneta trebam za gledanje RTLplay-a?

Za gledanje RTL playa potrebna je veza minimalne brzine od 1Mbs ali preporučujemo da gledate RTlplay na vezi minimalne brzine od 2 Mbs.


Koja je kvaliteta videa na RTLplay-u?

RTLplay ima više video profila s različitim kvalitetama videa koji se mijenjaju na temelju vaše brzine internetske veze i uređaja na kojem gledate sadržaje. Trenutno nemamo HD kvalitetu videa.


Mogu li gledati RTLplay van Republike Hrvatske?

Usluga RTLplay je dostupna samo u Republici Hrvatskoj .


Nakon koliko vremena od emitiranja su programi dostupni na RTLplay?

Epizode se ažuriraju redovito i većina ih je dostupna do pola sata nakon emitiranja sadržaja na TV kanalima. Neki sadržaji i epizode mogu biti dostupni dan nakon emitiranja, ali trudimo se da sve epizode za sadržaje na zahtjev budu dostupne odmah nakon emitiranja. Naravno, u slučaju da imamo prava za iste.


Zašto neki sadržaji nisu dostupni na RTLplay?

Postoji više razloga:

- u ovom trenutku nemamo prava za prikazivanje tog sadržaja na RTLplayu

- sadržaj još uvijek nije objavljen. Zbog tehničkih ograničenja postavljanje sadržaja nekad može trajati duže od predviđenog (enkodiranje, provjera, postavljanje na server...)

- sadržaj više nije dostupan na RTLplayu. Program je besplatno dostupan 7 do 15 dana nakon redovnog prikazivanja. Iskoristite priliku i uživajte u RTLplay programu unutar tog perioda.

- zbog tehničkih poteškoća, određeni sadržaj nismo mogli objaviti na vrijeme. Naši tehničari će dati sve od sebe kako bi video određenog programa objavili čim to bude moguće


Kako gledati RTLplay na Smart TV-u?

RTLplay trenutno nema Smart TV aplikaciju, ali na Smart TV -u trenutno ga možete gledati pomoću tražilice koja podržava HTML5 ili Adobe Flash player ili ima Google Chrome preglednik.


Mogu li na TV-u spojenom na WiFi pokrenuti RTLplay?

Trenutno RTLplay možete gledati preko Google Chrome preglednika. Što znači: ako imate Smart TV, imate mogućnost gledati RTLplaypreko Google Chrome pretraživača ako ga vaš televizor podržava.

Za sva pitanja ili sugestije molimo vas da nas kontaktirate putem emaila na rtlplay@rtl.hr