Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TKO IDE U DVOBOJ?

Samo jedno jelo dijeli petero natjecatelja od finala!

Večeras u 20:50 sati u novoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ jedna će namirnica biti presudna! Brancin iz kreativnog zadatka dvoje najlošijih natjecatelja ovog tjedna odvest će u dvoboj!

Image
Foto: RTL
RTL/ 29.5.2014. u 13:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Večeras u 20:50 sati u novoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ jedna će namirnica biti presudna! Brancin iz kreativnog zadatka dvoje najlošijih natjecatelja ovog tjedna odvest će u dvoboj, iz kojeg samo jedan ima priliku ući u finale showa i nastaviti borbu za titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera i novčanu nagradu od 100.000 kuna! Zlatan, Natalija, Anka, Nenad ili Đurđica – tko od njih ide u finale?

Došao je dan kada će voditeljica Antonija Blaće proglasiti četvero finalista koji nastavljaju borbu za pobjednika „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ natjecanja u kojem smo obišli sedam hrvatskih i tri susjedne regije. Trud, rad, volja, ljubav i talent koje su uložili u posljednjih deset tjedana samo će četvero natjecatelja showa dovesti u finalni tjedan. O tome tko će večeras napustiti show tik pred finale ovisi samo o današnjem kreativnom jelu u kojem je brancin zadana namirnica.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Ja sam ponosan na sve vas, ali trebamo još raditi… Imali smo dalmatinski tjedan, radili ste s ribom i uvjeren sam da ćete s brancinom biti bolji nego tada“, podržao je Tomislav Špiček natjecatelje u posljednjem kreativnom zadatku showa prije proglašenja finalista.

Pored orade i zubaca, brancin je jedna od najcjenjenijih riba u Jadranskom moru. Može narasti i do jednog metra i dostići težinu i do 14 kilograma. Po svom izgledu, brancin izgleda kao grabežljivac, čvrste je građe i robustan, ali je istovremeno izdužene i elegantne linije tijela. Brancin obitava u blizini obale pretežno na malim dubinama od 2 do 5 metara. Najradije jede kozice, mlade ciple, jeguljice i gavune. U Italiji se brancin priprema na nekoliko različitih načina, ispod soli, sa začinima, uz dodatak ostalih plodova mora… No, to ne znači da natjecatelji danas moraju odabrati jedan od tipičnih talijanskih recepata jer se ovaj put traži njihova kreativnost u bilo kojem obliku i smjeru.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Natalija voli pripremati ribu, ali riječnu više nego morsku. Ovaj će put brancina filetirati i napuniti pestom od povrća i začinskog bilja. Đurđica se već susretala s brancinom u kuhinji pa će ribu peći s krupnom soli uz blitvu, krumpir i pirjano povrće kao prilog. Njezino jelo bit će jednostavno, za razliku od Nenada koji namjerava pripremiti tri vrste jela od brancina (carpaccio, gratinirani brancin s vrhnjem te na toskanski s tikvicama, rajčicama i maslinama). Bez obzira na kompleksnost pripreme njegovih jela i vremena od jednog sata i 15 minuta, koliko im je dao žiri, Nenad je uvjeren da će na vrijeme sve skuhati.

Anka će danas pripremiti riblju juhu, jedan file brancina sa začinskim biljem i umakom od kapara, a drugi će peći u foliji s umakom od naranče te mrkvom, tikvicama i mladim lukom kao prilogom. Zlatan će dio svog brancina pripremiti na grill, a dio na pari sa šampanjcem uz puno različitih komponenti, zbog čega ga je Željka Klemenčić upozorila da pripazi na kompatibilnost ostalih namirnica s brancinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: RTL
Image
RTL

Žiri je dijelio savjete svim natjecateljima, no hoće li ih oni poslušati? Što će se dogoditi u dvoboju u kojem je carbonara tema? I tko od veličanstvene petorke odlazi u finale? Odgovore na ova i još mnoga druga nepostavljena pitanja doznajte večeras u 20:50 sati na RTL-u, u posljednjoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ prije finala!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
GENIJALNA

Opet gledamo legendarnu Seke u 'Ruži vjetrova', a njezini memeovi su i dalje hit na društvenim mrežama!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba