" Medvjeđe šape su neizostavni dio sitnih kolača u predblagdanskom ozračju gotovo svakog doma u Hrvatskoj, bilo u njenu kontinentalnom ili primorskom dijelu. Veselim se što ću se uz današnje kušanje vratiti u djetinjstvo", komentirao je odabir recepata Darko Baretić , gurman, gastro bloger i veliki zaljubljenik u hranu i piće koje će u današnjoj emisiji savjetima i kritikama pomoći Petri Jelenić i Zdravku Periću u ocjenjivanju kandidata.
"Od kandidata očekujem da budu ležerni i opušteni, ali i da ozbiljno shvate svoj zadatak. Onaj koji će to pokazati, će i pobijediti. Kod hrane mi je najbitniji doživljaj, emocija i uživanje, a da moram birati omiljenu slasticu, onda bi u uži izbor svakako ušao neki rustikalni nonin kolač, tipa kuglof, zatim buhtla i recimo štrudla i salenjaci", dodaje Darko. Drugi današnji izazov je spremanje profiterola ili u slobodnom prijevodu kupusa od tijesta".
"S tim kupusom morate znati. Prvenstveno morate paziti kako ćete skuhati smjesu. Pripazite kad ćete stavljati jaja, smjesa ne smije biti niti previše tekuća niti pretvrda. Pripazite kad ćete je špricati na plehove, moraju biti jednaki da se ravnomjerno peku", upozorila ih je Petra.
Od večerašnje emisije će dvoje kandidata svakog dana završiti u duelu, a jedan će, kako to već biva, morati napustiti show. Tko će to biti večeras? Doznajte u 21 sat na RTL Televiziji!
Sve o popularnom slastičarsko-natjecateljskom showu Tri, dva, jedan – peci!" možete pratiti i putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/TriDvaJedanPeci