Play ponuda
Play ponuda
RUČNA DOMAĆA TJESTENINA

Saznajte kako se rade šiškrlini ili trganci

Međimurci su jako ponosni na svoju domaću, ručno rađenu tjesteninu poput krpica, trganaca ili šiškrlina.

RTL/ 7.4.2014. u 21:50
Play ponuda

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Kada u Međimurju poželite pojesti jelo od tijesta, ne očekujte da će vam poslužiti talijansku tjesteninu. Međimurci su, naime, jako ponosni na svoju domaću, ručno rađenu tjesteninu poput krpica, trganaca ili šiškrlina.

Međimurska domaća tjestenina najčešće se poslužuju kao prilog, ali u nekim slučajevima može biti izvrsno samostalno jelo.

Kako se pripremaju šiškrlini i što su to šiškrlini?

"Šiškrlini su tradicionalno jelo od krumpirovog tijesta. Skuha se krumpir koji se, kada je gotov - nariba, a potom se stavi kukuruzno brašno, glatko brašno, jaje, ulje i od toga se zamijesi tijesto. Kada je tijesto gotovo, rade se valjušci koji se kuhaju u slanoj vodi i kad je gotovo preprže se sa slaninom i gore na to se stavi šiškrlini sa slaninama", objasnila nam je Jelena Horvat iz restorana 'Međimurski dvori' u Lopatinecu.

"Šiškrlini se mogu posluživati kao samostalno jelo, a mi ih poslužujemo i kao prilog uz tradicionalna međimurska jela kao što su teleći odrezak u međimurskom umaku ili svinjski odrezak u međimurskom umaku", dodala je Jelena.

Što su to trganci i kako se oni pripremaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Trganci su također tradicionalno međimursko jelo. Oni se prave od brašna, ulja i vode, zamijesi se tijesto i onda se isto kuhaju u slanoj vodi. Mogu biti prilog ili se poslužuju kao s kiselim vrhnjem", zaključuje Jelena Horvat iz restorana 'Međimurski dvori'.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image

Novi korak u vezi: Jelena Rozga i Stjepan Hauser unajmili zajednički stan u Zagrebu

Play ponuda

Više s weba