Ostalo

Sedma epizoda: Dnevni boravak za obitelji s malom djecom

U sedmoj epizodi IKEA makeovera, stručni tim otputovao je na obalu, kod riječke obitelji Sharbini.

RTL
04.12.2017 09:16

Nedavno su uselili u lijep stan i vrlo brzo kupili pokućstvo, no potom im je sve, kako kažu, krenulo nizbrdo. Muku muče s dotrajalim namještajem u dnevnom boravku.

Trenutno je u njihovom dnevnom boravku prilično dinamično jer tu borave s troje mališana koji zidove i namještaj nerijetko koriste za svoje umjetničke kreacije i nestašne dječje igre. Posljedice su, kako kažu njihovi roditelji, očigledne. Zato su poželjeli promjene u svom dnevnom boravku, u čemu će im spremno pomoći IKEA tim stručnjaka.

Neutralne boje s pokojim upečatljivim detaljem, ali i mjestom za igranje

Novi dnevni boravak obitelj Sharbini zamišlja u neutralnim tonovima, s pokojim veselijim detaljem, koji će doprinijeti toplini i udobnosti doma. Mekano, toplo i otporno na udarce – to su, ukratko, njihove želje. Zato bi rado promijenili kauč koji je pretvrd, a tu je i ormar za televiziju koji je osjetio posljedice dječje igre. Igra im, zapravo, predstavlja najveći izazov jer nikako ne mogu pronaći dovoljno mjesta za odlaganje igrački, ali i mjesta za igranje.

Stolić s prostorom za odlaganje

U novom dnevnom boravku središnje mjesto zauzima KVISTBRO stolić s prostorom za odlaganje. Kako obitelj Sharbini nerijetko zna zaspati na kauču, ispod stolića mogu odložiti dodatne jastuke i uzeti ih kada im zatrebaju. Ručka na vrhu olakšava otvaranje i odlaganje stvari u košaru, a prednost stolića je što se može koristiti bilo gdje u stanu te može poslužiti i kao noćni ormarić.

IKEA Makeover

Udoban i topao kutak, nježnih tonova

Prema želji obitelji Sharbini koji preferiraju svjetlije i neutralnije tonove te udobnost, odabrana je fotelja KOARP u sivoj boji te je nadopunjena detaljima, poput jastuka i INGABRITTA deke u krem boji. Udobnosti će doprinijeti i KIVIK trosjed s počivaljkom , čija se navlaka lako skida i moguće ju je oprati u perilici. Velike dimenzije, niski nasloni za ruke i memorijska pjena koja se prilagođava linijama tijela, kao da pozivaju na druženje, drijemanje i opuštanje.

IKEA Makeover

Novo mjesto za televiziju

Televizor je svoje mjesto našao na BESTÅ TV klupi svijetlih tonova, koja omogućava dobru organizaciju. Uz prostor za odlaganje u ladicama koje imaju integriranu funkciju otvaranja na pritisak, tako da nisu potrebne ručke ili kvake, BESTÅ pametno skriva i mnoštvo kablova. Inače, ovo je samo jedan od načina slaganja jer je BESTÅ namještaj u potpunosti modularan i omogućava nebrojene kombinacije, u skladu s potrebama i ukusima vlasnika.

DOBRO JE ZNATI!

- Ako živite u Rijeci ili njenoj okolici, svoje proizvode možete naručiti online i pritom ih po cijeni od 99 kuna preuzeti u dostavnom centru u Čavlima, u posebno označenom ulazu kod METRO Cash & Carryja. Prednost preuzimanja proizvoda u dostavnom centru je što to možete učiniti u vremenu kada vam to najviše odgovara, a da su proizvodi iz Zagreba stigli u Rijeku, saznat ćete vrlo brzo i to putem SMS-a.

IKEA Makeover

Dodatno mjesto za odlaganje u dječjem kutku

Kako bi obitelj Sharbini imala što više mjesta za igračke, ali i druge predmete, stručni IKEA tim iskoristio je svaki kutak. Uz SVALNÄS zidnu kombinaciju radnog prostora, obitelj Sharbini ima dovoljno mjesta za svoje uspomene i fotografije koje može izložiti transparentno na policama, ali sakriti sve ono što želi u ladici. Kao i BESTÅ, tako i SVALNÄS zidna kombinacija omogućava dizajniranje vlastite kombinacije zidnih polica i jedinica koje odgovaraju tvojim potrebama i prostoru, a prikazano je samo jedna od mogućih.

IKEA Makeover

Blagdanski ugođaj u novom dnevnom boravku

Povodom nadolazećih blagdana, dom obitelji Sharbini zasjao je u pravom blagdanskom ugođaju, koji lako možete 'preseliti' i u svoj dom, uz pokoju svijeću te staklene kupole s osnovom u koje možete ubaciti blagdanske ukrase u prigodnim crvenim, zlatnim i srebrnim tonovima. Blagdanskom ozračju doprinijet će i STRÅLA LED kandelabar koji će tvom domu dati topao sjaj te širiti blagdanski ugođaj. Pritom, vrijedi znati kako LED izvor svjetla troši do 85 % manje energije i traje 10 puta dulje od standardnih žarulja.

IKEA Makeover