Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Između koga su frcale iskre?

Sedmero kandidata, dva koraka do finala i jedan černobilski keksić

Večerašnji slastičarski show pred preostalih sedmero kandidata stavlja pravi američki okršaj – peku se božićni keksići, poznatiji kao gingerbread i poznati američki keksi, odnosno cookies.

Image
Foto: RTL
RTL/ 17.12.2014. u 15:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gingerbread je keks za koji kažu da porijeklo vuče iz francuskog kolača koji bi se u slobodnom prijevodu na hrvatski zvao „kruh sa začinima“, objasnila je Petra Jelenić, a priča kaže da je prvi recept za tu slavnu slasticu nastao još u trećem stoljeću prije naše ere u Grčkoj.

Kinezi su ga otkrili u desetom stoljeću, a  tijekom srednjeg vijeka je stigao u Europu gdje ga je popularizirala engleska kraljica Elizabeta I.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

U Njemačkoj je najpopularniji oblik kuće, naravno zbog braće Grimm i priče o Ivici i Marici, a najveći je čovječuljak od đumbira, barem prema Guinessovoj knjizi rekorda, napravljen 2006. godine u Teksasu. Težio je skoro 600 kilograma, a bio je visok gotovo 6 metara.

Američki keksić je još jedan od klasika slastičarstva, a bez obzira što se oba recepta na prvi pogled čine jednostavna, naši će se kandidati dobro pomučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Neki od njih nikada nisu ni jeli ni pekli ove slastice, a kako se smanjuje broj natjecatelja u studiju, tako raste napetost i neki od njih se ne libe oštro komentirati rad svojih kolega.

Između koga su frcale iskre, tko će napraviti černobilske, tko etno šestinske kolačiće, a tko će završiti u dvoboju i kome će presuditi zvjezdice od cimeta?

Upravo se čita

Image
'Na materinoj spizi...'

Kerem je otkrio kako napokon uživa s obitelji

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Navodna ucjenjivačica Lovrenovih dio skupine koja zagrebačkoj eliti tjera strah u kosti?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba