"Priznajem, ovo je jedno vrlo zanimljivo iskustvo. Mislim da je mnogo teže ocjenjivati slastičare amatere od profesionalaca, lako je moguće da ispadneš vrlo strog. Amateri, naravno, rade više pogrešaka od profesionalnih slastičara pa se čini kao da im prigovaraš za svaku sitnicu i soliš pamet. Ali svi su savjeti bili dobronamjerni i trudila sam se na lijep način ukazati na pogreške koje rade", kazala je Žakline. I ona se, poput mnogih kandidata, u kulinarstvo zaljubila još davnih dana kada je na stolcu pokraj štednjaka mami pomagala kuhati.
"Sjećam se kako sam stajala na hoklici da uopće dođem do štednjaka, a mama me učila kuhati špagete bolognese. Školu sam završila u Njemačkoj, a u petom osnovne smo mogli birati izbornu nastavu i ja sam odabrala ono što je kod nas nekad davno bilo domaćinstvo. Imali smo mnogo praktične nastave, a tada sam se polako zaljubila i u slastičarstvo", dodaje Žakline koja ni danas nema omiljenu slasticu. Ali zato ima korisne savjete za sve slastičare amatere, u studiju i pred malim ekranima.
"Kao prvo, oprezno sa slatkim vrhnjem, svi ga uvijek premute"! Drugo, molim vas nemojte miješati kulinarski i slastičarski alat! Dakle, ne kuhača nego pjenjača!", kaže kroz smijeh i dodaje Nemojte lizati prste, zdjele ili alat i brisati ruke krpom".