Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
tko će završiti u dvoboju?

Slastice bez karaktera i deserti venecijanskih kurtizana

Novi tjedan donosi nove izazove u najslađi slastičarsko natjecateljski show. U današnjoj emisiji je pred kandidatima priprema tiramisua i deserta bez šećera, a dvoje koji neće biti uspješni kao ostali kandidati idu u dvoboj.

RTL/ 3.12.2014. u 17:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tiramisuom su, navodno, u osamnaestom stoljeću venecijanske kurtizane sebi vraćale, a svojim mušterijama davale energiju. Druga verzija govori da je nastanak ove slastice vezan uz Toskanu, a da je ime dobila prema djevojačkom prezimenu mlade naučnice Francesce koja ga je izmislila.

"U doslovnom prijevodu tiramisu znači podigni me. To bi trebala biti jedna lijepa, nježna, delikatna krema, ali znate da nije sve tako jednostavno kako se čini", komentirala je Petra Jelenić pripremanje svoje omiljene slastice.

"Moji kriteriji za tiramisu su vrlo visoki. Ja sam godišnje četiri puta u Italiji, u poznatoj talijanskoj školi za chefove tako da sam probao tisuće i tisuće raznih tiramisua. Ne želim vaš uplašiti ali obratite pozornost", dodao je Zdravko Perić, a Martina Bračić kandidate upozorila na pripremu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

"Pazite da pratite osnovna načela recepta i pazite na veličinu porcije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kandidati su poslu pristupili vrlo profesionalno, no ne bez poteškoća. Željka se porezala, Nataliji je nedostajalo jaje, a Violeta je žiri odlučila osvojiti tajnim sastojkom.

Čiji će tiramisu više sličiti na majonezu umjesto na desert, tko je odlučio da u borbi za najboljeg slastičara amatera nema popuštanja, čijoj slastici nedostaje karakter, a tko će završiti u dvoboju i na posljetku napustiti show? Doznajte u srijedu u 21 sat na RTL Televiziji!

Upravo se čita

Image
tuga nakon blagdana

Bolni gubitak zvijezde emisije 'Lovci na nekretnine': 'Donio je jako puno radosti u moj život'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Porno dive Hrvate bacile u trans

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba