Ostalo

Slastice bez karaktera i deserti venecijanskih kurtizana

Novi tjedan donosi nove izazove u najslađi slastičarsko natjecateljski show. U današnjoj emisiji je pred kandidatima priprema tiramisua i deserta bez šećera, a dvoje koji neće biti uspješni kao ostali kandidati idu u dvoboj.

RTL
03.12.2014 17:18

Tiramisuom su, navodno, u osamnaestom stoljeću venecijanske kurtizane sebi vraćale, a svojim mušterijama davale energiju. Druga verzija govori da je nastanak ove slastice vezan uz Toskanu, a da je ime dobila prema djevojačkom prezimenu mlade naučnice Francesce koja ga je izmislila.

"U doslovnom prijevodu tiramisu znači podigni me. To bi trebala biti jedna lijepa, nježna, delikatna krema, ali znate da nije sve tako jednostavno kako se čini", komentirala je Petra Jelenić pripremanje svoje omiljene slastice.

"Moji kriteriji za tiramisu su vrlo visoki. Ja sam godišnje četiri puta u Italiji, u poznatoj talijanskoj školi za chefove tako da sam probao tisuće i tisuće raznih tiramisua. Ne želim vaš uplašiti ali obratite pozornost", dodao je Zdravko Perić, a Martina Bračić kandidate upozorila na pripremu.

Tri, dva, jedan - peci!

"Pazite da pratite osnovna načela recepta i pazite na veličinu porcije".

Kandidati su poslu pristupili vrlo profesionalno, no ne bez poteškoća. Željka se porezala, Nataliji je nedostajalo jaje, a Violeta je žiri odlučila osvojiti tajnim sastojkom.

Čiji će tiramisu više sličiti na majonezu umjesto na desert, tko je odlučio da u borbi za najboljeg slastičara amatera nema popuštanja, čijoj slastici nedostaje karakter, a tko će završiti u dvoboju i na posljetku napustiti show? Doznajte u srijedu u 21 sat na RTL Televiziji!