Večeras u 21:10 sati počelo je gastronomsko putovanje koje će gledatelje vratiti u djetinjstvo i podsjetiti na neke zaboravljene recepte, koje ćete moći potražiti i na našoj internetskoj stranici 321.rtl.hr
Četrnaestero kandidata u showu Tri, dva, jedan - kuhaj" natjecat će se u pripremi tradicionalnih jela iz sedam hrvatskih regija. Led probijaju pripremanjem autohtonih jela Slavonije, Baranje i Srijema, a ocjenjivat će ih i gošća žirija, Željka Kovčalija iz Iloka.
U showu Tri, dva, jedan - kuhaj" sve su tradicionalne hrvatske delicije zadane unaprijed kako bi se kandidati pripremili za što bolju kulinarsku izvedbu, prelistavajući pritom stare kuharice i bakine recepte. Koliko je tko bio uspješan u pogađanju izvornog okusa tradicionalnih jela, odlučit će stručni sudački žiri, Tomislav Špiček i Željka Klemenčić , a kojima se prvog tjedna natjecanja, kada se pripremaju slavonski specijaliteti, pridružuje i regionalni sudac, Željka Kovčalija.
Željka se ugostiteljstvom bavi već četrnaest godina, a prije nego li su ona i suprug preuzeli hotel Dunav u Iloku, Željka je vodila pizzeriju te disco klub. Željka je vrsna poznavateljica slavonske kuhinje te sama bira uvijek svježe namirnice najbolje kvalitete, koje potom kroz tradicionalnu kuhinju servira svojim gostima. Kvalitetna priprema, pravilno serviranje i dobra usluga su kvalitete koje očekuje od četrnaestero kandidata, no ipak kaže da će, kao gostujući član žirija, biti pravedna.
Teme dana su čvarci i pogačice od čvaraka, koji će zasigurno biti pravi izazov za kandidate koji dolaze s juga Hrvatske, iako one mogu biti sklizak teren" i za prave Slavonce. Jesu li bolji protisnuti ili neprotisnuti čvarci – pitanje je oko kojeg se lome koplja, pa su tako i kandidati podijeljenog mišljenja. Nisu svi upoznati s malim tajnama tradicionalne kuhinje pa je tako Evelini prekipjelo tijekom topljenja čvaraka jer je prebrzo stavila veću količinu mlijeka u lonac, dok su se Tanja i Jelena porezale dok su odvajale salo od mesa i završili kod liječnika. Kod pogačica su natjecatelji bili malo slobodniji i maštovitiji, pa su koristili kim, papričice, kiselo vrhnje i vino, ili su tijesto rezali na kocke ili trakice, dok su se neki držali tradicionalnog recepta i pripremali pogačice okruglog oblika.
Hladna glava i mirna ruka trebat će kandidatima kako bi pobijedili u natjecanju u kojem se, osim za titulu najboljeg amaterskog kuhara, bore i za novčanu nagradu u iznosu od 100 000 kuna. Noževi su naoštreni, pećnice ugrijane, a pregače utegnute.
Tko će popustiti pod pritiskom, a tko će uspjeti, saznat ćemo večeras u 21:10 sati samo na RTL Televiziji!
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .