ŠAUMROLE ( Igor Hranić)
- 300 grama tijesta
- 5 kom jaja
- šećer u prahu
- 1 kom vanilin šećer
- 1 kom limun
Ova slastica potječe iz germanske kuhinje, a za nju je bitno da jaja moraju biti svježa i sobne temperature.
Željka je zadatak prihvatila sa smiješkom, objasnivši da ona zasigurno nakon ovog duela odlazi kući. Tako je i bilo. Igor je iznenadio žiri napravivši ukusnu kremu koja ide u lisnato tijesto, dok je Željka 'položila' samo na izgledu schaumrolle.
A Vi položite kod samih sebe tako da se odvažite napraviti šaumrole. Mi ćemo vam ponuditi jedan od načina za izradu ove ukusne slastice.
Lisnato tijesto odledite, razvaljajte na pola cm debljine i režite na trakice širine 2 cm. Limene kalupiće namažite masnoćom i omotajte trakicama lisnatog tijesta. Pecite 15-20 min na 200C i obavezno ih još vruće skidajte s kalupića.
Zakuhati vodu, šećer i vanil šećer. Kad je smijesa gusta kao sirup, još vruć šećerni sirup postepeno dodajte u čvrsto izmiksane bjelanjke i miješajte dok vam se smjesa ne ohladi i postane gusta.
Napunite rolice i gotove posuti šećerom u prahu.