Ostalo

Špiček obukao kuharsko odijelo u specijalu

Iako je natjecanje došlo kraju, a mlada Anka odnijela pobjedu u finalu kojeg je gledalo pola milijuna gledatelja i bilo najgledaniji program dana na RTL Televiziji, serijal Tri, dva, jedan – kuhaj!" nastavit će s emitiranjem još jedan tjedan!

RTL
09.06.2014 09:37

Od nedjelje, 8. lipnja u 21:10 sati, dvanaest poznatih profesionalnih kuhara i šefova kuhinja priznatih restorana otvorit će gledateljima vrata svog zanata, podijeliti savjete te otkriti male tajne kulinarstva.

U jedanaest tjedana emitiranja gastro showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" gledatelji su imali priliku vidjeti kako kuhari amateri pripremaju najpoznatije hrvatske kulinarske recepte, bilo na tradicionalan ili moderan način u kreativnim zadacima te svjedočiti kako se amatersko znanje natjecatelja može isklesati i 'pretvoriti' u profesionalno samo ako slušaju stručne savjete i komentare žirija, koji su činili Tomislav Špiček i Željka Klemenčić, i njihovih gostiju. 500.000 gledatelja pratilo je Ankinu pobjedu u finalu gastro showa koje se emitiralo u četvrtak 5. lipnja, a koje je s ostvarenom gledanošću od 12,1% u ukupnoj populaciji postao najgledaniji format dana na RTL Televiziji!

Tri, dva, jedan - kuhaj! kuhari

Iako je samo natjecanje za titulu najboljeg kuhara amatera završilo, od nedjelje 8. lipnja kreće edukativni specijalni tjedan koji će zainteresirati svakog gledatelja željnog otkrivanja malih tajni kulinarstva. U četiri posebne epizode showa dvanaest poznatih profesionalnih kuhara i šefova kuhinja priznatih restorana otvorit će gledateljima vrata svog zanata i podijeliti savjete, pripremajući pritom vrhunske specijalitete hrvatske gastronomije.

U svakoj epizodi šestero kuhara pokazat će kako se pravilno pripremaju temfani zec, brudet od jegulja, sipa s mladim bobom, janjeća kapama, folpi šufigani, artičoke s bobom i bižima, raca s mlincima, juneće tripe, ričet s buncekom, kaštradina, Trogirski rafioli i makači – ali na dva načina, tradicionalan i moderan.

Tri, dva, jedan - kuhaj! kuhari

Svoje vještine, znanje i tajne gledateljima će podijeliti chefovi Vesna Miletić (Tač, Zagreb), Saša Frid (Perica, Zagreb), Raul Lajtman (Lido, Zagreb), Marin Medak (RougeMarin, Zagreb), Hrvoje Zirojević (Laganini, Palmižana), Marina Gaši (Marina, Novigrad), Tomislav Kožić (Kaj, Marija Bistrica), Zdravko Tomšić (Draga di Lovrana, Lovran), Mario Mihelj, te profesionalni slastičari Petra Jelenić (Mak na konac, Zagreb) i Špiro Pavlić (Damianii, Omiš). Među dvanaest veličanstvenih profesionalaca naći će se i Tomislav Špiček, koji će samo za ovu prigodu obući kuharsku kutu, stati pred štednjak i gledateljima podijeliti nekoliko savjeta u spremanju tradicionalnih zagorskih jela!

U svojevrsnom ocjenjivanju jela profesionalaca Željki Klemenčić će pomoći Darko Baretić, gledateljima poznatiji kao gostujući član žirija u istarskom tjednu. Ovaj rođeni Crikveničanin profesionalno se bavi savjetovanjem iz područja enogastronomije. Trenutno radi kao ocjenjivač kvalitete restorana za Turističku zajednicu Kvarnera, a uz to ima i svoj blog Vinska priča" koji je jedan od najutjecajnijih kada su u pitanju hrana i vino, s naglaskom na Istru i Kvarner. Darko se može pohvaliti i da je jedan od rijetkih kulinarskih znalaca koji je obišao čak 50-tak svjetskih restorana s Michelinovim zvjezdicama. Kao vrhunski vinski poznavatelj, Darko je predavač i sudac u Hrvatskom sommelierskom klubu.

Tri, dva, jedan - kuhaj! kuhari

Dvanaestero kuhara profesionalaca razveselit će sve one koji do sada možda nisu imali priliku probati kuhati neko od navedenih jela na tradicionalan ili pak moderan način, sada će to moći naučiti uz specijalni tjedan, samo na RTL Televiziji, i to već od nedjelje 8. lipnja u 21:10 sati!