Ostalo

Špiček se pripremio - na ocjenjivanje tripica došao babarinom

Večerašnji 'bakin recept' bili su janjeće tripice, specijalitet kojeg su, bez obzira da li ih natjecatelji vole ili ne, morali pripremiti od samog početka - temeljito oprati iznutrice, škembiće i želuce janjca. Tomislav je znao da će pri kušanju jela biti kaosa, pa kako si ne bi zamazao košulju, sa sobom je ponio krpu...

RTL
21.04.2014 22:48

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Do finala i 100 tisuća kuna je dug put, a deset kandidata nastavilo je večeras putovanje kroz hrvatske gastro regije do dalmatinske Zagore. Prvog dana dočekali su ih janjeće tripice i pinca, dva tradicionalna jela Zagore u kojima se nije najbolje snašao Milivoj, dok je Nenad ponovo zasjeo na vrhu liste najboljih.

Nenad i Milivoj

Večerašnji 'bakin recept' bili su janjeće tripice, specijalitet kojeg su, bez obzira da li ih natjecatelji vole ili ne, morali pripremiti od samog početka - temeljito oprati iznutrice, škembiće i želuce janjca. Tomislav je znao da će pri kušanju jela biti kaosa, pa kako si ne bi zamazao košulju, sa sobom je ponio krpu...

Mile i žiri

Anka ih inače ne voli, ali se vraški potrudila napraviti ih što autohtonije, dok je većina drugih natjecatelja pribjegla kontinentalnoj verziji tripica poznatijoj kao špek fileki. Među takvima je bio i Milivoj, koji je u svoje jelo stavio špek, rajčicu i papriku, što se inače ne nalazi u mediteranskoj verziji...

Milivoj i Tanja

Milivoj nije imao sreće niti kod pečenja deserta, odnosno pince ili sirnice, sočne vrste kruha koja se tradicionalno sprema za Uskrs. Njegove dvije verzije pince nisu se dobro spekle, štoviše, ispale su sirove. Iako su Evelinine tripice bile masnije i slanije od njegovih, a ni pinca nije zadovoljila nepce žirija, Milivoj je ipak proglašen najlošijim kandidatom prve večeri ovog tjedna.

S druge strane, ovotjedni gost sudac, novinar i gastro pisac Siniša Pavić, pohvalio je Nenada. I ovaj je put oresudila njegova maštovitost i svojevrsna inovativnost jer je u pincu stavio malo štapića vanilije, što nije zasmetalo iskusnom Siniši koji je odrastao na tradicionalnim jelima dalmatinske Zagore.

Siniša Pavić i Željka Klemenčić

Sutra natjecatelje očekuju novi izazovi koje donose soparnik i janjentina na lešo. Kome će te delicije prisjesti, a tko će oduševiti žiri, doznat ćemo u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.