Ostalo

Špiček zamalo slomio zub zbog Zlatanove koštice u terini!

Prvi zadatak dana je terina, bilo od mesa ili od guščje i pačje jetre, specijalitet iz područja Podravine i Međimurja nalik pašteti ili mesnoj štruci, dok su štuka i kopriva zadane namirnice u drugom zadatku dana kao specijaliteti iz Slavonije.

RTL
04.06.2014 13:46

Vrijeme leti, još su samo dva dana ostala do proglašenja najboljeg kuhara amatera u showu Tri, dva, jedan – kuhaj! ". Prvi zadatak dana je terina, bilo od mesa ili od guščje i pačje jetre, specijalitet iz područja Podravine i Međimurja nalik pašteti ili mesnoj štruci, dok su štuka i kopriva zadane namirnice u drugom zadatku dana kao specijaliteti iz Slavonije.

Prvi zadatak dana bit će potpuna nepoznanica za finaliste. Troje od četvero finalista dosad nije imalo priliku spremati terinu, iako svi znaju kako ona u konačnici treba izgledati. Terina može biti mesna ili riblja, ili pak od povrća i raznih vrsta sireva, a slaže se u istoimenu posudu koju prethodno treba obložiti slaninom. Peče se u 'kupki', odnosno pokrivena u pećnici, a kada se ohladi, izvadi se iz posude i reže na ploške. Terina se uglavnom poslužuje kao hladno predjelo uz kruh ili nešto slično kao prilog.

Tri, dva, jedan - kuhaj


Đurđica jedina ima iskustva s terinom, ali je dosad radila s manje udjela jetrica. Zlatanu je bilo teško pronaći pravi recept, Nenad je iz mnoštva savjeta izdvojio onaj koji upozorava na način i temperaturu kod pripreme jer se smjesa može raspasti, dok se Anki ne sviđaju recepti koji su joj nepoznanica i koji više sliče eksperimentu.

Sav je maslac potrošila za krekere pa će se morati snaći jer joj je žiri savjetovao da pronađe još masti za terinu. I dok će Đurđica u svoju terinu staviti pancetu i prepeličja jaja, Nenad je odlučio koristiti teletinu. No, Marin Medak ga je savjetovao da umjesto vina koristi žešće alkoholno piće jer se bolje slaže s jakim začinima. Tijekom kuhanja, odnosno pečenja njihovih terina, Zlatan je izvadio ohlađeno vino i zajedno s ostalim finalistima nazdravio za finale i sve dosadašnje natjecatelje. Međutim, neće imati puno razloga za slavlje kada Tomislav Špiček tijekom kušanja zamalo slomi zub zbog koštica iz neočišćenih višanja koje je priložio kao umak uz svoju terinu!

Tri, dva, jedan - kuhaj


Kopriva i riječna riba grabežljivica zadane su namirnice u drugom receptu. I dok je štuka nježna riba koju treba pažljivo obraditi, s koprivom se može napraviti na desetke jednostavnih jela. No Tomislav ovaj put nije dijelio savjete, već je finaliste uputio k Zlatanu. Ovo je njegova regija pa se obratite njemu ako imate kakvih pitanja. Mislim da će on u ovom danu biti najbolji!"

Je li Tomislav u pravu, doznat ćemo večeras u 21 sat u novoj epizodi RTL-ovog kulinarskog showa!

Više o showu možete pronaći na web stranici i na Facebook stranici .

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.